INFORÁDIÓ
2022. július 4. hétfő
Ulrik

bkv

főváros

budapest

kiss ambrus

Gyártósor a Tungsram-csoport Váci úti fényforrásgyárában 2019. január 7-én. Ezen a napon stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar kormány és a cégcsoport.

Így adna munkát a főváros a "Tungsram-árváknak"

Amint lesz névsor az elbocsátandókról, a fővárosi cégek lecsapnak az érintett 400 munkavállalóra. Többször ennyi álláshely szabad Budapesten.

Mint az Infostart is hírül adta, ezer álláshelyet ajánl fel a főváros annak a 400 embernek, akit a Tungsram az év végéig bocsát el budapesti gyárából.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak azt mondta: emellett munkaerő-piaci segítséget, és ha szükséges, átképzést is biztosítanak az érintetteknek.

"A fővárosi cégek jelentős munkaerőhiánnyal küszködnek, így gyorsan összeszedtük azokat a helyeket, ahol a Tungsramnál nehéz helyzetbe került embereknek lehetőségük lehetne.

Öt cégnél van 945 álláshely, de ha szükség van rá, meg tudjuk nézni a többi céget is, találhatunk üres álláshelyeket. Például a BKV-nál több mint 400 dolgozót keresnek,

a budapesti közművállalatoknál is majdnem ugyanennyit" - mutatott rá a főpolgármester-helyettes.

De például a gyógyfürdők is keresnek 85 embert, a vízművek pedig mintegy 50-et.

Az átképzés részleteibe menve Kiss Ambrus példaként elmondta, a BKV-nál van egy humánpolitikai program, amelynek a révén a jelentkezők mihamarabb munkába tudnak állni, de más cégek is biztosítják a képzést, átképzést, és akadhatnak egyéb támogatási programok is.

A tungsramosok ősszel kerülnének utcára, a fővárosnak az a célja, hogy mire vége a nyárnak, már lehetőleg minden érintett megtalálhassa a számítását.

A leépítendők listáját a Tungsram heteken belül összeállítja,

a fővárosi cégek onnantól kezdve készek akár a helyszínre is kitelepülni,

hogy a fent említett folyamatokat meggyorsítsák.

"Egyesével beszélünk azokkal a dolgozókkal, akik igénylik a segítségünket. Időpontot és kontaktot kértem a cégtől, és el tudjuk kezdeni szervezni" - mondta Kiss Ambrus.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

Kiss Ambrus: a főváros 1000 álláshelyet ajánl a Tungsramból elbocsátottaknak
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018