eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója beszédet mond a nehéz körülmények között élő tehetséges gyermekek támogatására alapított MKB-ösztöndíj átadásán az MKB Bank budapesti székházában 2018. október 25-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

1,3 millió embert érintő banki változás közeledik az MKB és a Budapest Bank fúziójával

Április első napjaira vonatkozó figyelmeztetéseket adott ki a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettese.

Magyar Bankholding tervei szerint március 31-én egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank. A Takarék Csoport 2023 második negyedévében csatlakozik az egyesült bankhoz. A fúzió első lépése több mint 1,3 millió banki ügyfelet érint - mondta az InfoRádiónak Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettese.

"Úgy próbáltuk az átállási forgatókönyv különböző lépéseit összeállítani, hogy az az ügyfelek számára semmilyen teendővel ne járjon; az ügyfelek számlaszámai változatlanul megmaradnak, ugyanazokat a kártyákat használhatják a lejáratig vagy addig, amíg cserére vagy pótlásra nincs szükség valamilyen okból" - tette világossá.

Újdonság lesz viszont, hogy április 5-én már a kibővült, egységesített fiókhálózattal várják az ügyfeleket, 143 bankfiókkal, 66 városban. Ezt követően az ATM-hálózat valamennyi eleme a honos ATM-eknek megfelelő kondíciókkal használható, ezekhez csatlakozik majd a Takarékbank több mint ezer terminálos ATM-hálózata is.

Lesznek ugyanakkor átállási napok.

"Április 1-jén pénteken délben bezárnak a fiókok, 2-án és 3-án bankszünnap lesz az azonnali fizetési rendszerre vonatkozóan, szombaton és vasárnap estig ez a szolgáltatás nem lesz elérhető, és az elektronikus csatornákat sem tudják ekkor az ügyfelek igénybe venni. Április 4-én, hétfőn a fiókok zárva tartanak, addigra azonban a fizetésforgalmi szolgáltatások és az elektronikus csatornák már ismételten elérhetőek lesznek" - hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó.

A bankkártyák vásárlási és készpénzfelvételi célú használata azonban az átállási napokban sem lesz korlátozva, de javasolják, hogy

az ügyfelek ezekben a napokban mindenképp a "fizikai bankkártyát" tartsák maguknál,

mert az digitális bankkártyákkal való fizetésben az elektronikus csatornák átállítása miatt lehetnek kiesések.

Arculatváltás is lesz: az átállásos hétvégén a Budapest Bank fiókjai megkapják az MKB arculati elemeit, de ez nem lesz egységes, megmaradnak a Budapest Bank egyes márkaelemei is a könnyebb tájékozódás miatt. Az arculatváltás az elektronikus fiókokat is érinti.

Az MKB arculati elemei nem változnak.

Az érintett ügyfelek száma körülbelül 1,3 millió.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×