eur:
393.88
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Elérhető Magyarországon a Google Pay

A Google Pay, amely a világ több mint 30 országában nyújt fizetési szolgáltatást a felhasználóknak, szerdától a magyar üzletekben is lehetővé teszi az érintésmentes vásárlást önálló applikáción keresztül is.

A Google gyors és kényelmes fizetést ígér a felhasználóinak, a fizetési adatokat többlépcsős biztonsági rendszerrel védő, Google Pay applikációján keresztül – idézi a közleményt a Portfolio. A tavaly novemberi hivatalos hazai start után, az érintésmentes fizetés tehát külön applikáción keresztül is elérhetővé vált.

A Google Pay integrált módon egyes bankoknál már eddig is elérhető volt, például a K&H Banknál és egyes külföldi szolgáltatóknál, mint a Revolut, a Curve vagy a Monese. A Google Pay ráadásul beszállókártyák és hűségpontok tárolását és kezelését is lehetővé teszi.

A fizetési rendszer úgy működik, hogy az applikáció csak a felhasználó virtuális kártyaszámát osztja meg a tényleges számlaszám helyett. Szintén figyelemre méltó az a biztonsági funkció, amit arra az esetre építettek be, ha a telefont elveszítenék, vagy ellopnák. A „Find My Device” segítségével a tulajdonos felkeresheti a telefonját és zárolhatja, vagy akár törölheti is annak tartalmát – teszi hozzá a lap.

A mobilfizetési funkció Wear OS alapú okosórákra is elérhető lesz majd, de egyelőre még nem tudni mikortól.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×