eur:
392.82
usd:
366.21
bux:
66887.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/4iG

Holdinggá alakul a 4iG

Technológiai holdinggá alakul a 4iG Nyrt., a folyamat a társaság menedzsmentjében is változásokkal jár.

A magyar informatikai nagyvállalat hétfőn a részvénykereskedési nap zárását követően a Budapesti Értéktőzsdén közölte, hogy a stratégiai fókuszterületekhez illeszkedő holdingstruktúra alapját három nagy szervezeti egység képezi majd: az informatika, a telekommunikáció és a távközlési infrastruktúra, valamint az űripar.

Emellett, a cégcsoport sikeres átalakulása, valamint a gyors növekedésből adódó feladatok hatékony kezelése érdekében, a 4iG Nyrt. úgy határozott, hogy a terület és a folyamatok irányítását önálló vezetőre bízza. A döntésnek megfelelően vezérigazgató-helyettesként a jövőben Linczényi Aladin igazgatósági tag felel a holdingszervezet kialakításáért és a növekedési stratégia végrehajtásáért.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója a meghatározó szervezeti átalakulás kapcsán közölte: vezető piaci pozíciókat kívánnak kiépíteni az IT és ICT szolgáltatások széles területén, és jelentős növekedést terveznek a hazai és a régiós távközlési piacon is. A cél az, hogy az eredményszemléletű növekedés fenntartása mellett sikeresen integrálják a cégcsoporthoz érkező új vállalatokat és elindítsák azokat az átalakításokat, amelynek eredményeként a 4iG Nyrt. Magyarországon és a régióban is meghatározó technológiai holdingvállalattá fejlődhet.

A társaság szándéka az, hogy az organikus és akvizíciókkal támogatott növekedés üteméhez igazítva fokozatosan – a jelenlegi elképzelések szerint 1-1,5 év alatt – alakítsa át a szervezeti felépítését a befektetési célterületeknek megfelelő holdingstruktúrába – jelezte a tőzsdei szereplő.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×