eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai műszakban a fővárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Sorra jelennek meg a piacon a járvány szülte biztosítási termékek

Gyorsan alkalmazkodnak a biztosítók a járványhelyzethez: máris megjelentek a Covid-19-cel kapcsolatos termékek, új szolgáltatások a szűkösebb kapacitással működő magánegészségügyi ellátásban is.

Egyre több biztosító kínál a járvánnyal kapcsolatosan új szolgáltatásokat, kiegészítő biztosításokat - írta a Napi.hu. Mindegyik nagyobb biztosító hangsúlyozta azt is, hogy a már megkötött egészségüggyel kapcsolatos szerződések továbbra is érvényesek, akkor is, ha koronavírus fertőzést kapott az ügyfél, és ellátásra szorul. Akinek olyan biztosítása van, amely például kórházi napi térítést fizet, az megkapja ezt a pénzt, ha a vírus miatt kell kórházba feküdnie. A keresőképtelenség esetén fizető biztosítások is fizetnek a táppénzes időszakra, és a kockázati életbiztosítások is térítenek, ha a fertőzés végzetessé válik.

Az egyetlen kivétel, amikor a biztosítások általában nem fizetnek, az a hatósági házi karantén időszaka.

Járványra optimalizált termékek jelennek meg

A lap szerint az NN napokon belül elindít egy kiegészítő biztosítást amely a Covid-19 miatti kórházi ápolás idejére egyrészt a kieső jövedelmet pótolja majd, másrészt az alapellátáson felüli szolgáltatásokat nyújt majd.

Az Union és a Generali a magánúton végzett tesztelés költségeibe száll be, előbbi a szűrőcsomagokkal rendelkező ügyfelek számára egyszeri 10 ezer forintig megtéríti a Covid-19 szűrések díját, utóbbi 15 ezer forintot fizet a teszt árából.

A Generalinál április 16-tól két új, a járványhoz kapcsolódó kockázatra is megköthető a Generali Pajzs munkáltatói élet-, egészség- és balesetbiztosítás. Az egyiknél, ha igényli a munkáltató, akkor a biztosító fedezetet nyújt a Covid-19 vírusfertőzéssel diagnosztizált munkavállalók részére. A munkavállaló Covid-19 vírusfertőzése miatti kórházi ellátása esetén a kórházban töltött 8. naptól a biztosító a szerződésben vállalt biztosítási összeg alapján kórházi napi térítést nyújt, ha pedig a beteg intenzív osztályra kerül, akkor az ott töltött napokra a biztosítási összeg 200 százaléka lesz a szolgáltatás.

A másik új kockázati elem esetében a biztosító megtéríti a dolgozónak a Covid-19 vírusfertőzése miatti kórházi ellátást követő keresőképtelenség időszaka alatt, de legfeljebb 14 napig az egészségügyi ellátóhelyről való hazaszállítás, a kontrollvizsgálatok miatt felmerülő utazások, de például a gyermekfelügyelet és a házhoz rendelt ételek szállításának költségére vonatkozóan kiállított számlák összegét is. Mindkét kiegészítő kockázat esetén meghatározott időre, 10 hónapra köthető kollektív munkáltatói szerződés, munkavállalónként havi pár száz forintos díjjal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×