eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Munkatárs Eurót számol egy Régi Posta utcai pénzváltóban, Budapesten. A Magyar Nemzeti Bank mai, hivatalos devizaárfolyama szerint 1 Euro 306,58 forintot, a dollár 234,08 forintot ér.
Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

Új forintmélypont, közel a lélektani határ

Kicsivel fél egy után lépett túl az eddigi rekordon a forint-euró árfolyam.

Új történelmi mélypontra esett kedd kora délután a forint árfolyama, 359,7455-ig emelkedett az euró jegyzése - tudósított a Portfolio.

Az árfolyam hétfőn is sokat mozgott, próbált erősödni a forint, kedden pedig a mélypont közelében, 359,1-en nyitott, majd délután nagy kilengéseket produkált. Végül délután fél egykor regisztrálták az új mélypontot.

Beke Károly, a Portfolio elemzője még a mélypont elérése előtt arról beszélt az InfoRádióban, hogy az elkövetkező napokban is várhatók rekord árfolyamok a piac hektikussága miatt, a 360 forintos határt is átlépheti. Felidézte: korábban a 340-nél gyengébb forintárfolyamot sem tudták sokan elképzelni, mondván, a Magyar Nemzeti Bank nem szeretne ennél a kritikus szintnél gyengébb árfolyamot látni, ehhez képest most a 360-ról beszélgetünk.

"Továbbra is azt gondoljuk, inkább gyengülő pályán mozoghat a forint a következő hetekben, hónapokban".

A devizapiacon a korábban megszokottaknál nagyobb, akár egy-másfél százalékos kilengések is vannak napon belül egy-egy deviza árfolyamában, és ez mozgatja a forintot is.

A mostani gyengülés tehát nem a forintról szól, nem a magyar fizetőeszközhöz kapcsolódó tényezők okozzák - emelte ki Beke Károly, hozzátéve: a forint nem számít kifejezetten alulteljesítőnek a régiós fizetőeszközökhöz képest, azok is magyaréhoz hasonló vagy még nagyobb gyengülésben vannak.

A forint szerencsétlensége az, hogy eleve egy gyenge szinten érte a koronavírus gazdasági hatásai miatt kialakult válság.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×