eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Jön a Black Friday, kell a hely az árunak

Az e-kereskedelem felfutása a raktárpiacot is fellendítette - mondta az InfoRádióban Kővári Mihály, a Sberbank projektfinanszírozási vezetője.

Az év utolsó negyedéve hagyományosan az e-kereskedelem legintenzívebb időszaka. Tavaly hatodával bővült, a teljes évben összesen 425 milliárd forintos forgalmat bonyolított le a szektor, és az ütemes növekedés minden bizonnyal idén is kitart. A bővülés hevíti a logisztikai piacot és ezáltal az építőipart is, ezt a fejlesztők hiteligényeiből is le lehet szűrni - mondta Kővári Mihály.

A Sberbank projektfinanszírozási vezetője szerint két trend jellemző: egyrészt a hatalmas méretű raktárépületek a városok határaiban, ezekkel általában a nagy láncok operálnak, másrészt az okos raktárak elterjedése. Ezek robotizált, alacsony munkaerőigényű, jó közlekedésű high-end technológiával működő terek.

"Jön a Black Friday, a rengeteg terméknek pedig hely kell a városban és a városon kívül is" - mondta Kővári Mihály, és hozzátette: kisebb méretű okosraktárakra van igény és kereslet, közel a városcentrumhoz, ahonnan a webshopok és üzletek ki tudják szolgálni az online rendeléseket. Az online kereskedelem volumenének növekedésével terjed, mert a meglévő raktárkapacitás telítődik, óriási a kereslet a kisebb méretű, de jó közlekedésű gyorsáruraktárakra. A fejlesztők keresik ehhez a beruházási hiteleket, ők azok, akik a hazai kivitelezőiparral karöltve megépítik, majd hosszú távra bérbe adják ezeket a tereket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×