eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Az egekbe tör a hazai órabér

Tavaly az utolsó negyedévben 11 százalékkal, 993 forintra ugrott a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

A Trenkwalder mintegy 7 ezer ember béradatait feldolgozó elemzéséből kiderül, a fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1030 forintos, míg a betanított munkát végzők 955 forintos átlagos órabérre számíthattak - írja a napi.hu.

Régiók szerint ugyanakkor jelentősen, akár 40 százalékkal is eltérhetnek az órabérek: míg Dél-Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön 800 forint körüli átlagos órabérre számíthat egy fizikai dolgozó, ez az érték a Közép-Dunántúlon már átlépte az 1100 forintos szintet is. A szakmunkások Nyugat- és Közép-Magyarország kiemeltebb régióiban pedig már 1200 forintnál magasabb átlagos órabérrel számolhatnak.

Idén újabb nyolc százalékkal nőtt a minimálbér, ami a fizikai órabérek alakulására is komoly hatást gyakorol, de a vállalatok jelentős részét érintő munkaerőhiány és a felgyorsult fluktuáció is azt valószínűsíti, hogy az első negyedévben újabb ugrás következik be az órabérek szintjében.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×