eur:
393.82
usd:
364.89
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mi történik Magyarországgal, ha beüt a Brexit? - lapszemle

Mennyit bukna Magyarország a Brexit esetén? A Portfolio végigfuttatott néhány lehetséges forgatókönyvet. A Napi.hu arról ír, hogy áprilisról májusra mintegy 1,1 milliárd forinttal nőtt a kórházak adósságállománya.

A legjobb esetben csak a 2021 utáni uniós-forrásainkat apasztaná a brit kilépés, míg a legrosszabb esetben akár 1200 milliárd forintot is elveszíthetnénk a 2014-2020-as ciklus uniós pénzeiből - derül ki a Portfolio forgatókönyv elemzéseiből. Bár rengeteg a nyitott kérdés, az biztos, hogy ha tényleg a kilépésre szavaznak most csütörtökön a britek, akkor az az Európai Unió közös kasszájából elhozható forrásokra is kiemelten kell figyelnie Magyarországnak.

A Pénzcentrum azokat a kérdéseket gyűjtötte össze, melyek azok a kérdések, amelyeket mindenképpen fel kell tenni az állásinterjú végén, hogy minket válasszanak egy vágyott pozícióra. Hasznos például, ha az interjúztatót is megkérdezzük arról, hogy ő mit szeret a munkájában, de a cég jövője iránti érdeklődés is azt jelzi, hogy hosszú távra tervez valaki.

A Napi.hu arról ír, hogy áprilisról májusra mintegy 1,1 milliárd forinttal nőtt a kórházak adósságállománya, amely így május végén 51,6 milliárd forintot tett ki. A legnagyobb adós 3,6 milliárddal változatlanul a Honvéd kórház, míg második a Békés Megyei Központi Kórház. Bővebbet erről az Inforádió 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli műsorában hallhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szemtől szembe Sean Connerytől Susan Sarandonig – Koltai Lajos az Arénában

Szemtől szembe Sean Connerytől Susan Sarandonig – Koltai Lajos az Arénában

A Semmelweisről szóló film hazai és amerikai fogadtatásáról, a szereplőválogatásról, a világsztárokkal, Meryl Streeppel, Sean Conneryvel, Vanessa Redgrave-vel, Jodie Fosterrel való közös munkáiról, sőt, jövőbeni terveiről is beszélt Koltai Lajos Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, a Nemzet Művésze az InfoRádió Aréna című műsorában.

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×