Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erre figyeljenek az Egyiptomban nyaralók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Érdemes elolvasni a biztosítási szabályzatot azoknak, akiknek turistaként bármilyen bántódása esik az egyiptomi zavargások során. A Magyar Biztosítók Szövetségének utasbiztosítási bizottságának elnöke szerint az észak-afrikai ország esetében a biztosítók általában a nyaralás során vállalják a kockázatot. A mostani időszakban hetente mintegy 1500 magyar utazik vakációzni Egyiptomba.

Ha abban az országban, ahova nyaralni indulunk, a kiutazás idején még nyugalom van, akkor a biztosító végig vállalja azt a kockázatot, ami idő közben következett be - közölte a Magyar Biztosítók Szövetségének utasbiztosítási bizottságának elnöke.

Horváth Péter emlékezetett arra, Egyiptom továbbra sincs rajta azon a listán, ahova a Külügyminisztérium szerint nem javasolt beutazni.

A biztosítási szabályzatból derül ki, hogy a turista érvényesítheti-e a biztosítását, ha bántódása esik. Egyes társaságok vállalják a kockázatot, mások nem - fejtette ki.

Ha kérdésessé válik a hazautazás, akkor az utazási irodán kívül a biztosító is segít. Valamennyi cég non stop ügyfélszolgálati vonalat működtet. Az már a biztosítástól függ, hogy kinek kell állnia az evakuáció költségeit. Van, amelyikben ez szerepel, míg más esetben csak segítséget nyújt a biztosító, de nem állja a költségeket - emelte ki Horváth Péter.

Hanganyag: Németh Zoltán