eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Erre figyeljenek az Egyiptomban nyaralók

Érdemes elolvasni a biztosítási szabályzatot azoknak, akiknek turistaként bármilyen bántódása esik az egyiptomi zavargások során. A Magyar Biztosítók Szövetségének utasbiztosítási bizottságának elnöke szerint az észak-afrikai ország esetében a biztosítók általában a nyaralás során vállalják a kockázatot. A mostani időszakban hetente mintegy 1500 magyar utazik vakációzni Egyiptomba.

Ha abban az országban, ahova nyaralni indulunk, a kiutazás idején még nyugalom van, akkor a biztosító végig vállalja azt a kockázatot, ami idő közben következett be - közölte a Magyar Biztosítók Szövetségének utasbiztosítási bizottságának elnöke.

Horváth Péter emlékezetett arra, Egyiptom továbbra sincs rajta azon a listán, ahova a Külügyminisztérium szerint nem javasolt beutazni.

A biztosítási szabályzatból derül ki, hogy a turista érvényesítheti-e a biztosítását, ha bántódása esik. Egyes társaságok vállalják a kockázatot, mások nem - fejtette ki.

Ha kérdésessé válik a hazautazás, akkor az utazási irodán kívül a biztosító is segít. Valamennyi cég non stop ügyfélszolgálati vonalat működtet. Az már a biztosítástól függ, hogy kinek kell állnia az evakuáció költségeit. Van, amelyikben ez szerepel, míg más esetben csak segítséget nyújt a biztosító, de nem állja a költségeket - emelte ki Horváth Péter.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×