INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

"A gazdaság kikényszeríti a reformokat"

Infostart / InfoRádió
Az adórendszer korszerűsítését és a versenyképesség fokozását várják a budapesti vállalkozások a parlamenti pártoktól. Petykó Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli: a szervezet által javasolt változásokat a gazdasági helyzet amúgy is ki fogja kényszeríteni a politikából.

Mindenekelőtt a magyar gazdaság versenyképességének javítását, az adórendszer korszerűsítését, a foglalkoztatás szerkezetének átalakítását, a Nemzeti Fejlesztési Terv teljesítésének széleskörű támogatását, az állami elosztórendszerek reformját, a szakképzés fejlesztését, és az automatikus kamarai regisztrációs rendszer működtetését várja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a politikai pártoktól - mondta Petykó Zoltán kamarai elnök az InfoRádiónak.

"Tetszik, nem tetszik, a gazdasági helyzet ki fogja kényszeríteni ezeket a lépéseket" - vélekedett Petykó Zoltán, hozzátéve, hogy ha a politika kivárja, hogy muszáj legyen meglépni a változtatásokat, akkor nyilvánvalóan már egy hátrányosabb pozícióból léphet majd.

Változtatni kell

"Úgy gondolom, hogy valamennyi párt tisztán látja, hogy változtatni kell az általunk felvetett kérdésekben. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a politikusok ugyan a hajón ülnek, de az adókat a vállalkozók és a lakosság fizeti, és végül is ez az a pénz, amelyet évről évre elosztanak a költségvetésben" - hangsúlyozta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A szervezet kiemelt figyelmet szentel a II. Nemzeti Fejlesztési Tervnek. Petkó Zoltán szerint ugyanis az ország felzárkózása csak a magyar vállalkozások aktív részvételével lehet sikeres, így a következő fejlesztési tervnek úgy kell összeállnia, hogy az a vállalkozók érdekét kiemelten szolgálja.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk