eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Close up of a woman watching a movie at night
Nyitókép: vorDa/Getty Images

Súlyos következménye lett a figyelmetlenségnek: ugrott az összes pénze és még egy csapás jött

Online csalás áldozata lett egy nő.

Az Infostarton is többször felhívtuk a figyelmet, hogy egyre inkább terjednek azok a csalások, amelyek során egy hamis, de a valódihoz teljesen hasonló banki felületre irányítják a gyanútlan internetezőket, hogy ott intézzenek átutalást, vagy pedig azt kérik ugyanígy, hogy adattolvajok miatt változtassák meg az adataikat.

A lényeg, hogy a kamu oldalra beírt adatokkal a csalók hozzáférnek a valódi számlához és elveszik az ottani pénzt. A mostani esetben azonban még ennél is rosszabb történt.

Az RTL Híradó beszámolója szerint egy nő egy online áruházon keresztül adott el egy terméket és az állítólagos vevő üzenetet küldött neki, ami által egy hamis banki felületre került és ott ellopták az ott megadott adatait. Még egy kódot is kapott sms-ben, amit be kellett írnia, és az oldal is olyan volt, mint az igazi banki felület.

Ezt követően levették az összes számláján lévő pénzt, nagyjából 400 ezer forintot, valamint

960 ezer forint hitelt vettek fel a nevében.

A bank megerősítette, hogy a netbankon keresztül kölcsönt vettek fel a nő nevében.

Amikor a bankjától üzenet jött, hogy hitelt vett fel, jelezte, hogy visszaéltek az adataival. A hitelt jelenleg neki kell fizetnie.

"Azt mondták, hogy törlesztem 24 ezrével havonta, 84 hónapig, kétmilliót fizetek vissza így. Vagy egy összegben a 960 ezret visszafizetem nekik" – fogalmazott.

A Magyar Nemzeti Bank korábban figyelmeztetett: korlátozott a lehetőség az ügyfél pénzének visszaszerzésére, ha az ő aktív közreműködésével szerzik meg azt a digitális adathalászok.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×