eur:
390.14
usd:
365.46
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Catena Zapata

Két magyar borászat is bekerült a világ 50 legjobbja közé - lista, videó

A világ több mint 500 vezető borászati és utazási szakértője segítségével állították össze idén is az öt kontinenst felölelő listát, amely a legjobb borturisztikai célpontokat rangsorolja.

Az argentinai, mendozai Catena Zapata lett 2023-ban a világ legjobbja borturisztikai szempontból a brit World's Best Vineyards csapata szerint. Az 1902-ben alapított, legrégebbi argentin családi borászat a Malbec újrafeltalálásában játszott úttörő szerepéről ismert. Éttermüket a közelmúltban nyitották. Egyúttal a Catena Zapata lett a legjobb a dél-amerikai jelöltek közül - írta a Forbes.

A lista készítői nem csupán a borok minőségére, hanem a borkedvelők legjobb utazási élményeire összpontosítanak. A borkóstolók, az ételek és az egyedi szállások mind fontosak a borturisták számára, és ez a lista ehhez kíván útmutatót nyújtani.

A második helyen a Spanyolország legismertebb borvidékén, Riojában található Marqués de Riscal borászat végzett, és egyben ezt a helyet választották a legjobb borturisztikai célpontnak egész Európában. A céget 1858-ban alapították, itt palackozták az első riojai borokat, az első évjáratot 1862-ben. Ma a szőlőültetvény futurisztikus, Frank Gehry által tervezett szállodájáról is ismert. A 61 luxusszoba - melyből tíz lakosztály - két egymás melletti épületben található, amelyeket egy látványos konzolos sétány köt össze. Az összes szoba egyedi dizájnt kapott.

A VIK nevű chilei borászat lett idén a harmadik. Komoly vonzerő az itteni, szintén Frank Gehry által tervezett szálloda, amely a domb tetején, a völgy közepén található, kilátással az Andok-hegységre.

A negyedik helyezést elért és az összesített afrikai győztesnek nevezett dél-afrikai Creation egy gyönyörű, eukaliptuszfából készült nyaralóházzal rendelkezik, ahonnan kilátás nyílik a Hemel-en-Aarde-völgyre, és alkalmanként leopárdokat is látni arrafelé.

Az ötödik helyen a francia Château Smith Haut Lafitte, a hatodikon az uruguayi Bodega Garzón végzett. Őket követi sorrendben a Montes (Chile), a Schloss Johannisberg (Németország), a Bodegas Salentein (Argentína), valamint a 10. helyen az El Enemigo Wines (Argentína).

A legjobb 50-be két magyar borászat fért be:

a Szepsy Pince a 35., a Disznókő a 45. helyen.

A legjobb osztrák borturisztiai célpont a Domäne Wachau, amely a 14. pozícióban szerepel a listán. Érdekes módon egyetlen olasz úti cél került be a legjobbak közé: a Ceretto a 29.

Az 51-100. helyezettekről itt lehet többet megtudni.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×