eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ferenc pápa a pápamobilon hetenkénti általános kihallgatásán a vatikáni Szent Péter téren 2023. április 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Sztárséfek helyett apácák főznek a pápára Magyarországon

Diétás menüt kap Ferenc pápa Magyarországon. Az egyházfő nem egy luxusszállodában fog megszállni, hanem saját nagykövetségének épületében.

A Ripost megbízhatónak mondott forrásból megtudta: a szerénységet képviselő egyházfőben fel sem merült, hogy valamelyik impozáns, ám méregdrága budapesti hotel szolgáltatásait vegye igénybe budapesti látogatásán. Ferenc pápa az Apostoli Nunciatúraépületét választotta.

Ami az étkezést illeti a vatikáni nagykövetség nem foglalkoztat külön séfeket, mesterszakácsokat, és a pápalátogatás idejére sem kötnek szerződést luxuséttermekkel.

Az egyházfő reggelijét, ebédjét és vacsoráját is apácák készítik majd.

Körültekintően kell eljárniuk, hiszen Ferenc pápa korábban vastagbélműtéten esett át, emiatt a mai napig szigorú, zsírszegény diétát kell követnie.

Amikor II. János Pál pápa 1991-ben járt először Magyarországon akkor az egyik díszebédjét Pethes Alajos séf készíthette el. A jelenleg 80 éves mesterszakács arról beszélt a lapnak, hogy akkor folyamatosan tartanunk kellett a kapcsolatot a nunciatúrával, illetve a köztársasági őrezreddel. A főzési folyamatot egy katonaorvos is figyelemmel kísérte, sőt a nunciatúra illetékesei megkóstolták azt és véleményezték.

"Az ételeket csak a próbafőzés után hagyták jóvá" – mondta Pethes Alajos, és hozzátette: azt is ellenőrizték, hogy valamennyi konyhai dolgozó, a kézilányokat, a kuktákat és a szakácsokat is beleértve rendelkezik-e orvosi igazolással.

"Vérmintát vettek tőlünk, hogy kiszűrjék az esetleges fertőző betegségeket és természetesen az ételmintákat is ellenőrizték" – árulta el az ismert séf.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×