eur:
393.23
usd:
368.05
bux:
66001.33
2024. április 24. szerda György
Sószóró Budapesten, a Váci úton 2017. január 31-én. Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Baranya és Veszprém megye területére. Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés ónos eső veszélye miatt.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ha nem lenne elég az ónos eső, itt az újabb veszély és az újabb riasztás

Csütörtökön nagyjából délutánig főként az ország északkeleti és alföldi területén kell kis mennyiségű ónos esőre, illetve vegyes halmazállapotú csapadékra számítani. Péntekre újabb figyelmeztetéseket adtak, ki beborítja az ország északi és a középső részét a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki összesen 11 megyére, köztök Pest megyére valamint a fővárosra is.Érintett: Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Pest, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye.

Az ónos eső, fagyott eső mellett elsősorban az északkeleti határvidéken hó is hullhat. Ami a délutáni előrejelzést illeti, estig változóan felhős idő várható, azonban a keleti határ mentén erősebben felhős körzetek is előfordulhatnak. Helyenként pára, köd is képződhet. Csapadék délutántól már nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon néhol megélénkülhet, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti -3, +1 fokról péntek hajnalra -5, +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken az ónos esőt több helyen tartós, sűrű köd váltja, emiatt figyelmeztetést adtak ki az ország északi és középső részére. A köd miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Bács-Kiskun és Baranya megyében kell a szokottnál is óvatosabbnak lenniük a közlekedőknek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×