eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Elárulták a balatoni vízimentők, mit csinálnak, amikor nincs szezon

Európa legbiztonságosabb tavává akarják tenni a magyar tengert, ezért pedig egész évben dolgozni kell, októbertől őszi ügyeleti rendben folytatják a szolgálatot.

Elkötelezetten dolgozott a vízi balesetek megelőzéséért a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület - közölte a Veol.hu portállal képviselőjük, Szabolcs Tímea, akinek személyes célja is, hogy a Balaton a kontinens lebiztonságosabb tava legyen.

Idén bő 400 vízimentő 71 strandon volt jelen, 3784 alkalommal volt bevetés - darázscsípés, kagylóvágás, könnyebb mentés. Kilenc hajó is készenlétben állt, ezek közül kettő a nap 24 órájában várta a hívást, szeptember végéig 268-at kapott is. Októberben pedig megkezdődött az őszi ügyelet.

A VMSZ még jelen volt 20 vízparti rendezvényen, fesztiválon is, köztük a Balaton Soundon és nyílt vízi úszóversenyen is. 17 tanfolyamot is szerveztek, a sikeres vizsgázóknak munkát is adtak.

2016-ban hadrendbe állítottak egy mentőtiszti gépkocsit, amit az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinál, riaszt, a VMSZ üzemeltet, és ami idén is június végétől szeptember elejéig napi ügyeleti rendben segítette a Balaton északi partján az embereket. Ebben a szezonban 72 ellátásuk volt, például szívinfarktus, agyvérzés, biciklis baleset, motoros baleset, lábtörés esetén.

Üzemeltetnek egy ingyenes appot, ez a BalatonHelp, amit igyekeznek minél szélesebb körben ismertté tenni.

Ma már a vízibiciklik jelentős részén vannak mentőeszközök. A vízimentők rövid videót is készítettek a munkájukról.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×