eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A pusztaötös bemutatója a 47. Hortobágyi Lovasnapokon a Mátai Ménes lovaspályán 2013. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Bevették Windsort a magyar lovasok

Öt csikós és egy pusztaötös mutatta be a magyar hagyományokat Angliában, a világhírű Royal Windsor Horse Show-n.

A világhírű rendezvény az Egyesült Királyság legnagyobb szabadtéri, rendkívül látványos lovas show-ja. A szervezők tavaly a Hortobágyra látogattak, s bepillantást nyerhettek a pusztai csikósok mindennapjaiba, és természetesen a hagyományos bemutatót is megcsodálták. Ennek köszönhetően hívták meg a Mátai Ménes csikósait a nagyszabású találkozóra - írta a haon.hu.

A brit napilap, a The Times szerdai hasábjain a nap képeként Garai Lajos csikóst láthattuk lovával; sőt olyan neves újságok, mint a The Guardian, a The Daily Telegraph és a legnagyobb angol lovas szaklap, a Horse & Hound is beszámolt a csikósok produkciójáról.

Nem utolsósorban pedig csütörtök reggel a BBC reggeli műsorában élőben jelentkeztek a Mátai Ménes lovasai.

A háromnapos show idén Viktória királynő születésnapjának 200. évfordulóját ünnepli.

A hortobágyi csoport mellett olyan fellépők vesznek részt rajta, mint például a Dubaji Lovasrendőrség, akik 40 lóval érkeztek a helyszínre, de Azerbajdzsánból is vannak fellépők. Minden egyes nap több mint 4000 lovat láthatnak az érdeklődők impozáns környezetben, II. Erzsébet királynő magánvirágkertjében, a windsori kastélyi virágkertben, mely az év többi részében zárva áll a nagyközönség előtt.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×