eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Járókelők az erős szél miatt kifordult esernyővel a kezükben a dél-spanyolországi Málagában 2018. október 18-án. A spanyol hatóságok narancssárga riasztást adtak ki a Földközi-tenger térségében a hatalmas esőzések miatt. Egy négyzetméternyi területre, akár 60 liternyi csapadék hullhat óránként.
Nyitókép: Járókelők az erős szél miatt kifordult esernyővel a kezükben a dél-spanyolországi Málagában 2018. október 18-án. Fotó: MTI/EPA/Daniel Perez

Kiadták a riasztást, nyugat felől jön a veszély

Öt nyugati megyére adott ki veszélyjelzést vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél miatt. Addig is jócskán lesz részünk napos és esős időszakokban.

Csütörtök este nyugat felől tovább csökken a felhőzet, de péntek reggelig az északkeleti, keleti megyékben még borult idő várható. A csapadék egyre inkább a keleti megyékre húzódik át, ott péntek reggel még több helyen eshet. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

Péntek hajnalra 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet,

a Dunántúlon lesz a hűvösebb - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Péntek reggel, délelőtt a keleti, északkeleti megyékben is csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék, majd a gomolyfelhő-képződés mellett ott is sok napsütésre készülhetünk szórványosan záporral, helyenként zivatarral. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de szélerősödés zivatar környezetében is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű, a Dél-Dunántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Szombaton nagyrészt napos időre számíthatunk,

nyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzettel, többnyire kevés gomolyfelhővel, majd késő délutántól nyugaton megvastagszik felhőzet. Késő délutántól a Dunántúl nyugati részén egyre nagyobb területen várható eső, záporeső, addig legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge csapadék. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, és kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye.

A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél, keletebbre élénk északkeleti szél várható.

A szél miatt öt nyugati megyére - Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas, Zala és Somogy megyére - riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 23 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×