eur:
394.23
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Jöhet az újabb hidegbetörés, mutatjuk, mikor

Újabb hullámvasútra ülteti Európát az időjárás. Az előrejelzések szerint május közepén újra számíthatunk a magasabban fekvő területeken akár hóra, másutt hidegre és esőre.

Magyarországon szerdán a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek főképp az Alföldön és az Északi-középhegységben délután jelentősebben is takarhatják a napot, és ott gyenge záporok is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Estefelé a Dunántúlon már fátyolfelhők boríthatják az eget. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföld nyugati részein meg is erősödik a déli, délkeleti szél. Késő este 9, 15 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön már erősen felhős vagy borult idő várható, összefüggő csapadékzóna vonul át fölöttünk, ezért országszerte esőre kell számítani. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Pénteken ismét melegszik valamelyest a levegő, északkeleten maradhatnak tartósabban felhős körzetek, elszórtan záporeső is valószínű, másutt többnyire napos időre számíthatunk, de délután a gomolyfelhő-képződésből helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul - írja rövidtávú előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az elmúlt napokban tapasztalható, Európában és Magyarországon is többfelé havat hozó hidegbetörés meg fog ismétlődni. Május 11-18 között újra számíthatunk hasonló időjárásra szerte Európában, a magasabban fekvő területeken. Ahol hó nem, ott eső és hideg szinte biztosan lesz.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×