eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nagy változás az időjárásban

Nagy változás az időjárásban

A hét végére újabb hidegfront érkezik, amely csapadékot és viharos szelet hoz.

Csütörtök délután változó felhőzetre számíthatunk, a legtöbb felhő északon, északkeleten, a legkevesebb délen, délnyugaton valószínű. Számottevő csapadék nem lesz. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Tiszántúlon a délnyugati, a középső országrészben pedig az északnyugati szél élénkülhet meg. A hőmérséklet délután 14 és 19, késő este 8 és 14 Celsius-fok között várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Este eleinte változóan felhős lesz az ég, majd hajnalra északon megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb hajnalban északnyugaton alakulhat ki kisebb eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Reggel főként északkeleten és délnyugaton ködfoltok képződhetnek. A késő esti 8, 14 fokról hajnalra általában 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Pénteken észak felől megvastagszik a felhőzet, délben már délen is erősen felhős lesz az ég. Eleinte északon helyenként, majd a déli óráktól egyre többfelé alakul ki eső, zápor, a Dunántúlon néhol zivatar is lehet. Késő délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hidegebb is lehet. 

Szombaton a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, elszórtan várható eső, zápor. Estefelé egyre több lesz a magasszintű felhőzet. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett helyeken kissé hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap kezdetben borult lesz az ég, és sokfelé eső, zápor várható, majd délután észak felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél délutántól nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, délnyugaton egy-két fokkal melegebb is lehet.

Az Időkép szerint a hét utolsó napján egy újabb, markánsabb hidegfront hozhat csapadékot, viharos északnyugatira forduló szelet, a magasabb hegycsúcsainkon estétől havas eső, hó is előfordulhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×