eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Morbid ajánlat a nyugdíjasoknak

Kedvezményt kínál áraiból egy japán temetkezési cég azoknak az idős embereknek, akik leadják jogosítványukat. A kezdeményezéssel biztonságosabbá akarják tenni a közlekedést.

"Hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy kevesebb halálos baleset történjen az utakon" - mondta a 15 százalékos kedvezményt kínáló Heiankaku vállalkozás képviselője kedden. Hozzátette, hogy cégüknek sok olyan ügyfele akad, aki balesetben vesztette el hozzátartozóját.

A gyorsan öregedő japán társadalomban

egyre nő a balesetek veszélye az idős sofőrök számának gyarapodása miatt.

Márciustól a 75 év feletti sofőröknek kognitív teszten kell átesniük, hogy megújíthassák jogosítványukat. A szigetországban 4,8 millió autóst érint a szabályozás.

A vezetői engedély leadásáért járó temetkezési kedvezményt egyelőre Aicsi prefektúrában lehet érvényesíteni a rendőrségen. Az akció résztvevői - vagy leginkább rokonai - 50 ezer jent spórolhatnak.

Az aicsi rendőrség korábban is kreatívnak bizonyult az idős sofőrök távolt tartásában az utaktól: tavaly egy tésztalevest áruló láncnál kaptak kedvezményt azok, akik leadták jogosítványukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×