eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hatezer Barbie babája van egy férfinak

Több mint hatezer Barbie baba sorakozik egy szingapúri férfi otthonában.

A 33 esztendős Csian Jang a minimalista dekoráció híve, ám hatezer darabos Barbie-gyűjteménye és további három ezer babája, rózsaszín padlós nappalijának három oldalát is elfoglalja és a játéksereg maradék része az öltözőszoba kilenc tükrös szekrényén és a dolgozószoba polcain osztozik.

Az Omnicom Media Group vállalat stratégiai igazgatójaként dolgozó Jang szenvedélye 13 éves korában kezdődött, amikor megvásárolta a türkizkék cicaruhában és csíkos lábmelegítőkben tündöklő Barbie-modellt.

"Mielőtt bármit is tudtam volna a társadalmi normákról, egy fiú voltam, aki ezt nézte a televízióban, ez tetszett neki, de nem engedték meg neki, hogy sajátja legyen. Aztán ahogy egyre idősebb lettem és saját fizetésem lett, elkezdtem kiélvezni annak a szabadságát, hogy bármit megvehetek, amit akarok" - hangoztatta Jang.

Gyermekkori érdeklődése idővel "őrült megszállottságba" csapott át, amit a barátai támogatnak, a családja pedig elfogad. A magát "játékőrültnek" tartó férfi saját bevallása szerint legkevesebb 392 ezer dollárt (90 millió forint) költött az elmúlt húsz évben a gyűjteményére, amelyet az amerikai Bratz Girls divatbaba-kollekció és a Monster High több száz figurája is gazdagít.

Jang legrégebbi Barbie babái a korai 1960-as évekből származnak, köztük egy nővérke ruhát és cicaszemes napszemüveget viselő modell. A babák különböző korokat és stílusokat elevenítenek meg, vannak, amelyek nemzetekre jellemző kosztümöket viselnek és akadnak olyanok is, akik hírességek - Grace Kelly, Barbra Streisand, Carol Burnett és Elizabeth Taylor - apró hasonmásaiként kerültek a boltok polcaira.

Jang úgy tervezi, hogy, ha otthona már nem lesz elég a babák számára, akkor megveszi a szomszédos házat, de addig is még van egy szabad fal a nappalijában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×