Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hatezer Barbie babája van egy férfinak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint hatezer Barbie baba sorakozik egy szingapúri férfi otthonában.

A 33 esztendős Csian Jang a minimalista dekoráció híve, ám hatezer darabos Barbie-gyűjteménye és további három ezer babája, rózsaszín padlós nappalijának három oldalát is elfoglalja és a játéksereg maradék része az öltözőszoba kilenc tükrös szekrényén és a dolgozószoba polcain osztozik.

Az Omnicom Media Group vállalat stratégiai igazgatójaként dolgozó Jang szenvedélye 13 éves korában kezdődött, amikor megvásárolta a türkizkék cicaruhában és csíkos lábmelegítőkben tündöklő Barbie-modellt.

"Mielőtt bármit is tudtam volna a társadalmi normákról, egy fiú voltam, aki ezt nézte a televízióban, ez tetszett neki, de nem engedték meg neki, hogy sajátja legyen. Aztán ahogy egyre idősebb lettem és saját fizetésem lett, elkezdtem kiélvezni annak a szabadságát, hogy bármit megvehetek, amit akarok" - hangoztatta Jang.

Gyermekkori érdeklődése idővel "őrült megszállottságba" csapott át, amit a barátai támogatnak, a családja pedig elfogad. A magát "játékőrültnek" tartó férfi saját bevallása szerint legkevesebb 392 ezer dollárt (90 millió forint) költött az elmúlt húsz évben a gyűjteményére, amelyet az amerikai Bratz Girls divatbaba-kollekció és a Monster High több száz figurája is gazdagít.

Jang legrégebbi Barbie babái a korai 1960-as évekből származnak, köztük egy nővérke ruhát és cicaszemes napszemüveget viselő modell. A babák különböző korokat és stílusokat elevenítenek meg, vannak, amelyek nemzetekre jellemző kosztümöket viselnek és akadnak olyanok is, akik hírességek - Grace Kelly, Barbra Streisand, Carol Burnett és Elizabeth Taylor - apró hasonmásaiként kerültek a boltok polcaira.

Jang úgy tervezi, hogy, ha otthona már nem lesz elég a babák számára, akkor megveszi a szomszédos házat, de addig is még van egy szabad fal a nappalijában.