eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megfordult a tetkótrend

Új divat hódít Kínában: egyre többen akarnak angol feliratokat tetováltatni magukra.

Míg a nyugati országokban a távol-keleti - köztük a kínai jelek, szimbólumok - kelendőek, mint tetoválási ábrák, addig a kínaiak számára a nyugati betűk és feliratok a titokzatosak. Bár Kínában a hatóságok helytelenítik a tetoválást, holott az több évezredes kínai hagyomány, az utóbbi öt évben már legalábbis eltűrik. Így aztán a törvény és törvénytelenség szürkületi zónájában egyre több tetováló szalon működik, vendégeik pedig többek közt nyugati sztárokat utánozva kapnak kedvet bőrük "cicomáztatásához".

S mivel a tetováltatók szeretik, ha figyelmet keltenek bőrszövegeikkel, és előadást tarthatnak azok "mély jelentésrétegeiről", így zömmel angol nyelven varratnak magukra feliratokat.

A tetováltatók zöme ugyan egyetemista, ám akadnak orvosok, bankárok, tudósok is a szalonokba betérők között. Egy tetoválás egyébként meglehetősen drága, 1000 jüan (35 ezer forint), egy gyári munkás havi fizetése - jegyezte meg a The Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×