eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Könnyebb lehet a baba, ha edz a mama

Befolyással lehet a születendő gyermek tömegére, ha az anya könnyű edzést végez a terhesség alatt - állapították meg új-zélandi és amerikai kutatók.

A túlsúlyos nők gyakrabban hoznak világra gyakrabban nagyobb babát - ők később ugyancsak nagyobb eséllyel híznak el. A leendő anyáknak azonban megvan a lehetőségük arra, hogy változtassanak ezen: egy amerikai és új-zélandi szakértőkből álló kutatócsoport megállapította, hogy a könnyű testedzés befolyásolhatja a születendő gyermek tömegét.

A kutatók 84, első babáját váró nőt kértek meg arra, hogy a terherbe esése után 36 héten át szobabicklizzen. A résztvevők heti ötször negyven percet tekertek, aminek eredményeképpen gyermekeik átlagosan 143 grammal kevesebbet nyomtak születésükkor, mint az olyan nők babái, akik nem végeztek testedzést várandósságuk ideje alatt.

Az eredményekből arra lehet következtetni, hogy a sport nem akadályozza a gyermekek növekedését az anyaméhben, de csökkenti a testükre rakódó zsír mennyiségét.

A tapasztalat és a vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a magzat világra jötte utáni anyagcseréjét befolyásolja a méhen belüli környezet, és hogy azok a csecsemők, akik testhosszukhoz képest nagy tömeggel születnek, később nagyobb eséllyel híznak el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×