eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elzárt település nincs, de járhatatlan utak még vannak

Százhárom, többségében alsóbb rendű úton nehezen, vagy a teljes lezárás miatt nem lehet közlekedni Magyarországon a hófúvás miatt vasárnap délután. Elzárt település nincs, a vasúti közlekedés pedig kora délutánra helyreállt, és minden szerelvény menetrend szerint közlekedik.

 Az Útinform tájékoztatása szerint az egy számjegyű főutak közül csak a 8-as Vas megyei szakaszán, Karakó és Jánosháza között kell a hóátfúvás miatt akadályokra készülni, de a főút járható.

A 71-es főút Balatonederics és Szigliget között csak egy nyomvonalon járható. A többi, mintegy száz út alsóbbrendű, négy számjegyű út, ezek jelentős része ha nehezen is, de járhatók. Le van zárva azonban a forgalom elől harmincnégy út, ezek többsége Fejér és Komárom-Esztergom megyében van.

Járhatatlan a többi között az Ács-Bábolna, az Egyházasfalu-Szakony, az Öttevény-Lébény, a Tét-Marcaltő, a Tata-Kömlőd, a Bicske-Csákvár és a Bicske-Óbarok közötti útszakasz. Nem járható ezen kívül Fejérben Bicskén a 8101-es bekötőút, járhatatlan a csákvári út Felcsút irányába, s változatlanul le van zárva a 6209-es út Káloz-Sárkeresztúr-Sárosd, valamint Szabadegyháza és Adony között. Teljes szakaszán le van zárva a 7521-es és a 7529-es út.

Zalában ismét járható volt minden út, miután a közútkezelő munkatársai megtisztították azt a három útszakaszt is, amelyeket a szombati hófúvás miatt le kellett zárni. Veszprémben még két útszakasz járhatatlan, a Bakonyban a Városlődre vezető bekötőút van még elzárva a forgalomtól és nem lehet közlekedni a Tét-Marcaltő szakaszon sem.

Az MTI információi szerint elzárt település nincs, miután Fejérben kiszabadították a hó fogságából az utolsó két települést, Bodmért és Vértesboglárt.

A Mávinform sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint kora délután elindult a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között és országszerte menetrendszerűen járnak a vonatok.

A Polgárdinál a hótorlaszok miatt még vasárnap elakadt motorvonatot és a kivontatására küldött mozdonyokat szombaton délután fél kettő előtt sikerült kihozni a hó fogságából - közölte a sajtóügyeletes. Mint mondta, mintegy 30 ember és egy speciális, hómaróval felszerelt Unimog tisztította meg a vasúti pályát, majd egy hóekés mozdony járta végig a vaspályát Balatonakarattya és Polgárdi között; így szabaddá vált az út a személyszállító vonatok számára Polgárdi és Csajág között is.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×