eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elege van a milliárdosnak az ötcsillagos életből

Egy osztrák dúsgazdag vállalkozó jótékonysági célra akarja fordítani közel egymilliárd forintot érő vagyonát, mert a pénz boldogtalanná tette.

Karl Rabeder drasztikus lépésre szánta el magát: eladja az osztrák Alpokban található luxusvilláját, amelyhez tó, szauna és gyönyörű hegyi kilátás tartozik - az ingatlan értéke több mint 400 millió forint.

A 47 éves üzletember meg akar szabadulni 17 hektáros provence-i tanyájától is, amely több mint 190 millió forintot ér. Már eladta hat siklórepülőjét (108 millió forint), valamint 14 milliós A8-as Audi autóját is.

Az osztrák férfi túladott a bútorokat és kiegészítőket áruló cégétől is, amelynek tetemes vagyonát köszönheti.

"Az a célom, hogy semmim sem maradjon, abszolút semmi. A pénz kontraproduktív: útjában áll a boldogságnak" - nyilatkozta a Daily Telegraph brit napilapnak a férfi, aki luxusvillájából egy kis fakunyhóba szeretne költözni a hegyekbe.

Rabszolgának érezte magát

Az eladásokból összegyűlt vagyon teljes egészében egy Közép-és Dél-Amerikát megsegítő általa életre hívott alapítvány számlájára kerül. "Sokáig abban hittem, hogy a jólét és a luxus automatikusan boldogságot jelent. Nagyon szegény családból származom, ahol azt nevelték belém, hogy dolgozzak sokat az anyagi javakért" - magyarázta Karl.

A férfinak azonban egyre többen mondogatták, hogy hagyjon fel a luxussal és a határtalan fogyasztással, és kezdje élni az életét. "Az volt az érzésem, hogy rabszolgaként dolgozom azokért a dolgokért, amelyekre nem is volt szükségem, vagy nem is igazán akartam őket" - tette hozzá.

A fordulópontot egy háromhetes hawaii nyaralás jelentette a számára, ahova a feleségével ment el. "Ez volt a legnagyobb sokk az életemben. Rájöttem, hogy mennyire szörnyű, lelketlen és érzelmek nélküli az ötcsillagos élet. Abban a három hétben annyi pénzt költöttünk, amennyit csak tudtunk, de végig az volt az érzésünk, hogy nem találkoztunk egy igazi emberrel sem, és hogy csak színészek vagyunk. A személyzet barátságos volt velünk, a vendégek pedig eljátszották, hogy fontos emberek" - mesélte élményét a kiábrándult milliárdos, aki ráeszmélt, hogy azonnal változtatnia kell.

Amióta áruba bocsátotta ingóságait, Karl Rabeder szabadnak érzi magát, de nem akarja bírálni azokat, akik úgy döntöttek, tovább élik ötcsillagos életüket. "Nincs jogom senkinek sem tanácsokat osztogatni. Én csak a szívem és a lelkem hangjára hallgattam" - fogalmazott a millióiról önként lemondó üzletember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×