eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ahol a szerelem nincs a levegőben: válásvásár Párizsban

Párizst eddig mindenki a romantika városának ismerte, elképzelhető azonban, hogy elveszíti ezt az imázsát. Idén ugyanis válásvásárt rendeztek a francia fővárosban.

Franciaországban majdnem minden második házasság válással végződik. Nem csoda hát, ha sokan nemcsak az esküvőkben, hanem a válásokban is üzletet látnak. 2007-ben például 130 ezer válást regisztráltak az országban, míg három évtizeddel ezelőtt egy év alatt még csak 50 ezren döntöttek úgy, hogy férjük vagy feleségük nélkül folytatják az életüket.

Sokan ezért különleges szolgáltatás nyújtására szakosodnak, például segítséget nyújtanak a magukra maradt embereknek ahhoz, hogy megtanuljanak egyedül boldogulni.

De az egyedül maradó emberek nehéz helyzetére alapoz számos kártyajós vagy személyiségfejlesztő tréningeket tartó cég is.

A kétnapos vásár alatt egy konferencia keretében jogászok is fejtették ki: mire kell figyelni és mi a tennivaló válás esetén. Emellett a különböző pszichológiai irányzatok is bemutatkoztak.

A vásár szervezőjének, Brigitte Gaumet-nek egyébként éppen a francia elnök, Nicolas Sakrozy adta az ötletet, aki 2007-ben, nem sokkal a hivatalba lépése után vált el második feleségétől. Mint elmondta, régen a válság stigma volt, mára azonban általános jelenséggé vált, amelyen rengetegen mennek keresztül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×