eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A szülők fele nem veszi észre, hogy a játékfüggőség veszélyezteti a gyermekét

Egyre több tinédzser játszhat ellenőrzés nélkül a számítógépén vagy konzolán, amely súlyos függőséghez vezethet - erre a következtetésre jutottak kutatók, akik 2800 kanadai tinédzsert kérdeztek meg arról, mekkora szerepet töltenek be életükben a számítógépes játékok.

A World of Warcraft, a Call of Duty és hasonló számítógépes játékok órákat vesznek el egy-egy tinédzser napjából, és hosszú távon súlyos függőséghez vezetnek - derül ki egy friss 2800 fős kanadai közvélemény-kutatásból.

A kutatás szerint a megkérdezett tinédzserek 11 százaléka saját bevallása szerint magától nem tudja abbahagyni a játékot. Tíz gyerekből hatan bevallották, hogy játékszenvedélyük akadályozzák őket iskolai feladataik végrehajtásában. Majdnem ugyanennyien voltak azok, akik szerint a számítógépes játékok a testmozgástól is elveszik az időt

A látható veszélyek ellenére a tinédzserek 44 százaléka arról számolt be, hogy szüleik nem határolják be, hogy mennyi időt töltenek a játékokkal. Sőt 35 százalék úgy nyilatkozott, hogy olyan gyakran ül le játszani, amilyen gyakran csak akar - írja a Winnipeg Free Pressre hivatkozva az ELTE TTK hírlevele.

Mértékkel mindent lehet csinálni, de ha valamit túlzásba viszünk, akkor kicsúszik a kezünkből az irányítás - nyilatkozta Janice Currie, a kutatást megrendelő Kids Help Phone elnöke. Currie szerint megdöbbentő, hogy milyen kevés szülő van tudatában annak, hogy gyermekei mekkora veszélynek vannak kitéve játékszenvedélyük miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×