eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Felmérés a partnerről: "Öreg is, csúnya is, de ez van..."

"Öreg is, csúnya is, de ez van..." - összegezték az Emnid közvélemény-kutató intézet szakértői a partnerrel való elégedettségről készített felmérést, amelynek eredményeit szerdán hozták nyilvánosságra Berlinben.

Az Emnid - amelyik az egyik legtekintélyesebb közvélemény-kutató intézetnek számít - arról faggatta a németeket, hogy mennyire elégedettek partnerük küllemével. A felmérésből fehéren-feketén kitűnt: minden második német elégedetlen az állandó társ kinézetével. Ennek ellenére úgy vélekedik, hogy az adott helyzeten - vagy inkább az adott partneren - nem érdemes változtatni.

A helyzet súlyosságát még inkább alátámasztja: a megkérdezettek többsége nem csupán férjének, feleségének, vagy általánosságban élettársának külsejével kapcsolatos elégedetlenségét fogalmazta meg, hanem egyenesen azt hangoztatta, hogy zavarják a "dolgok".

Különösen a hölgyek jártak az élen a panaszkodásban, csaknem 30 százalékuk partnerének nagy hasát kifogásolta. Mintegy 20 százalékuk pedig azt rótta fel férfitársának, hogy fogai ápolatlanok. Végül a nők több mint 15 százalékát a vele egy háztartásban élő férfi kopaszsága irritálta. Szerencsére - mint az Emnid rámutatott - elenyésző volt azoknak a száma, akik - társukra célozva - a nagy hasra, a kopaszságra és a széles mosolyhoz aligha illő fogakra egyszerre panaszkodtak.

Toleránsabbak a férfiak

A felmérés ugyanakkor rávilágított arra, hogy a férfiak jóval toleránsabbak nem éppen szépségkirálynőnek tartott partnereik kinézetét illetően. Kopaszságra egyetlen egy sem panaszkodott, sőt még az ápolatlan fogakban is kevesen láttak együttélési akadályt.

Ezzel szemben a legtöbben azt kifogásolták, hogy hölgypartnerüknek nagy a hasa, s ráadásul nagy az ülepe. Kisebb hányaduk pedig beismerte: valójában szebb lábakról és nagyobb mellekről álmodik.

A kölcsönös elégedetlenség ellenére a megkérdezettek több mint 70 százaléka vallotta azt, hogy még mindig jobb így, mint egyedül. Legfeljebb otthon szemlesütve közlekedik, s "mással" foglalja le magát.

A felmérés csak a küllemmel foglalkozott, a "belcsint" nem is említette. Az idézett szakértők ugyanakkor attól tartanak: azt is vizsgálva még riasztóbb lenne a kép.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×