Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Keményen büntetik a meztelenkedést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Súlyos büntetés fenyegeti az ABC amerikai televíziós csatornát, amiért a NYPD Blue című krimisorozatban egy meztelen női testet mutattak. A csatorna büntetése elérheti az 1,4 millió dollárt (246 millió forintot).

Bár a sorozat inkriminált része még 2003-ban került a képernyőre, az amerikai ORTT csak most bünteti meg a csatornát. Az indoklás szerint ugyanis az ABC "több alkalommal, közeli képen mutatott egy női hátsót, s ezzel megsértette a szabályokat.

Az ABC ezzel nem ért egyet; a csatorna érvelése szerint ugyanis a popsi nem minősül nemi szervnek - vagyis nem tilos mutogatni.

A büntetés egyébként mind az 52 ABC-állomást érinti, amely vetítette a népszerű rendőrségi sorozatot. A NYPD Blue 1993 és 2005 között futott. Az ominózus epizódban egy zuhanyozni készülő pucér nőt mutattak hátulról. Egyszer ráadásul egy női kebel is kivillant az egyik epizódban, tovább tetézve a csatorna bűnét.

Rekordbírság a Nyomtalanulnak

Az ABC azzal védekezik, hogy a sorozat korhatárral ment, és közismerten igen hűen adta vissza a New York-i rendőrök életét. A csatorna egyébként fellebbezik is a büntetés ellen, amely a második legnagyobb összegű bírság, amelyet kiszabtak.

A legnagyobb összegű bírságot 2006-ban vetették ki a CBS-re a Nyomtalanul című sorozat egyik epizódja miatt. A csatornát 3,6 millió dollárra büntették, ám végül addig alkudoztak, míg csak háromszáz ezret kellett kifizetniük.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) az utóbbi időben egyre élesedő harcot folytat a tévécsatornákkal erkölcsi kérdésekben - és gyakran büntet. Janet Jackson ruha alól kibuggyanó kebléért a 2004-es Super Bowl közvetítésen 550 ezer dollárra büntette meg a CBS-t, amely hosszú ideig csatázott a bíróságon a bírság mérsékléséért.