eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Beaujolais-ban fürdenek az ínyencek - képekkel

A gyógyüdülő és az alkohol sokak számára kizárja egymást, a japánok azonban másképp gondolják: egy új fürdőben egyszerre áztathatják magukat kívülről és belülről is Beaujolais-val.

A Hanoke Junesszun fürdőben nemrégiben új medencét nyitottak meg, amelyet víz helyett borral töltöttek fel. A vendégek így egyszerre ihatják a bort, miközben meg is mártóznak benne.

A bor természetesen nem "tisztán" kerül a medencébe, hanem felhígítják vízzel, és ásványi savakat is adnak hozzá. Aki pedig esetleg tanácsot is szeretne kérni a borfogyasztással kapcsolatban, az bátran fordulhat a fürdő saját borpincéréhez.

Az újdonságok iránt nyitott japánok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a borfürdő. Annál is inkább, mert a szigetországban egyébként is egyre népszerűbb a bor: jó ideje már Japán a francia bortermelők legnagyobb felvevőpiaca.

"Számunkra a Beaujolais magát Franciaországot jelenti. Amikor isszuk, az olyan, mintha a francia kultúra egy cseppjét szívnánk magunkba" - lelkendezett Jadzsima Akiko, a Nippon News Network újságírója, aki szerint az is a francia bor mellett szól, hogy nem erős, így a japán nők is szégyenkezés nélkül merik fogyasztani.

Japánban évente 11,5 millió palack bort adnak el - ez a Beaujolais termelésének majdnem a negyede.

A cég piacra dobott egy rozét is, amelytől szintén nagy sikert várnak a japán piacon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×