eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hollywood háborúba indul

Hollywood újra szívesen fordul a háború témájához, ám másként mind eddig: propagandafilmek helyett az iraki háborút elindító kormányzatot bírálják a rendezők.

Míg eddig csak néhány független filmes és a harcosan George Bush-ellenes Michael Moore foglalkozott az iraki háború árnyoldalával, az elkövetkező hónapokban több film is boncolgatja ezt a témát.

Hollywood ugyanis változtatni látszik eddigi gyakorlatán, és feladja azt az elvet, és az emberek nem mennek be a moziba egy olyan filmért, amelynek képeit akár az esti híradóban is láthatnának.

Az elkövetkezendő hónapokban több olyan film jelenik meg a mozikban, amelyek az iraki háborút elindító Bush-kormányzatot bírálják valamilyen módon.

Az Ütközésekért Oscar-díjjal jutalmazott Paul Haggis Charlize Theron, Tommy Lee Jones és Susan Sarandon főszereplésével készítette el In the Valley of Elah című drámáját, amely valós eseményeken alapszik.

A szeptemberben bemutatásra kerülő filmben egy házaspár egy nyomozó segítségével próbálja megtalálni iraki szolgálatból hazatért fiúkat.

A Grace is Gone című alkotás főszerepét John Cusack alakítja, akinek azzal a feladattal kell megbirkóznia, hogyan mondja el lányainak, hogy édesanyjukat megölték Irakban.

Októberben kerül a mozikba Reese Witherspoon új filmje, a Rendition, amelyben egy amerikai nő egyiptomi férjét terrorizmussal vádolnak.

A legendás rendező, Brian de Palma is feldolgozza a háborús témát. A 67 éves rendező Redacted című műve azzal foglalkozik, hogyan kínoztak meg egy iraki családot az amerikai katonák.

Jövőre is lesz

A háborús filmek sora a következő évre is áthúzódik. A Fiúk nem sírnak című filmmel nagy elismerést aratott Kimberly Peirce új művében, a Stop Loss-ban Ryan Philippe egy olyan katonát alakít, aki megtagadja a visszatérést Irakba.

2009-re készülhet el az United 93-as rendezőjének, Paul Greengrass-nak az új filmje, az Imperial Life in the Emerald City, amely azt dolgozza fel, hogy milyen hibákat követtek el az amerikai megszálló csapatok Bagdadban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×