eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Forgalomkorlátozás Budapesten, a Szent István körúton 2018. június 25-én. Vízvezeték-felújítás miatt a Szemere utca és a Nyugati téri felüljáró közötti szakaszon a belső sávot lezárták, a forgalom csak egy sávon haladhat Nyugati tér felé. Június 27-től várhatóan augusztus végéig a Szemere utca és a Bihari János utca közötti útpályát teljes szélességében lezárják. Közlekedni a villamosvágányon lehet majd jelzőlámpás szabályozás mellett. A Jászai Mari tér és a Szemere utca között ideiglenes buszsávot alakítanak ki.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Bevetik a pofátlanító szuperfegyvert a buszsávban kóricálók ellen

Röpködhetnek a 150 ezer forintos büntetések, ha folytatódik a BRFK és a BKK közös budapesti közlekedésrendészeti akciója.

Bosszantóan sok autós használja Budapesten a buszsávokat jogosulatlanul, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kezdeményezésére együttműködés jött létre a BKK és a BRFK között.

A fővárosi utakon jelenleg is zajlik egy négynapos akció, de a jövőben a rendőrség akár civil autók bevonásával is fellép a szabálytalankodók ellen. A tét nem kicsi, a helyszíni bírság akár 150 ezer forint is lehet.

"A legjellemzőbb probléma, hogy

  • balesetveszélyes helyzetet idéznek elő azzal, hogy ott várakoznak, ezáltal
  • indokolatlan sávváltásra kényszerítik a buszsávban jogosan közlekedőket,
  • beavatkoznak a forgalom dinamikájába, tehát a többi forgalmi sávban is torlódást okoznak, és
  • frusztrálják a többi forgalmi sávban haladni kívánókat"

- sorolta az InfoRádió érdeklődésére Balogh Ádám, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője.

Aki pedig csak simán jogosulatlanul halad a buszsávban, az annak végeztével vissza akar sorolni a sávjába, ami szintén fennakadást okoz - mondta még.

Ezek a cselekmények szabálysértésnek minősülnek, de akár szabálysértési feljelentést is lehet tenni az elkövetővel szemben.

A büntetési tételek:

  • 10 ezer forint: helyszíni bírság esetén, amennyiben megáll valaki a buszsávban
  • 20 ezer forint: szabálysértési eljárás esetén, amennyiben megáll valaki a buszsávban
  • 50-150 ezer forint: buszsávban haladás esetén.

Az elmúlt napok akciójában 81 főt helyszíni bírsággal sújtottak és 7 emberrel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

A sebességtúllépés a baleseti okok között szerepel "főszereplőként", illetve az elsőbbségadási kötelezettség vagy a követési távolság be nem tartása, és még a kanyarodási szabályok sem ismertek minden autózó előtt.

Balogh Ádám még arra is felhívta a figyelmet, hogy az utcán maszk nélkül kéregetés - autósoktól - szintén szabálysértésnek minősül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×