eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Váratlan szerencsét hozott az edinburgh-i családnak egy rég elfeledett játékfigura. A robot Lee Garrett édesanyjának padlásán porosodott már bő 50 év óta.
Nyitókép: X / LBC News Scotland

Vagyont érő régi játékot talált padlásán egy skót család

A régen elfeledett játékfigura bő 50 éve rejtőzött a padlástérben, de a család nagy szerencséjére ismét előkerült.

Az Edinburgh-ban élő Lee Garrett éppen édesanyja otthonában a pincét takarította, amikor rábukkant a Radicon robotfigurájára - írja az Origo a Daily Record híradása alapján.

Mint írják, az asszony azt tervezte, hogy eladományozza a figurát egy jótékonysági boltnak, amikor a bátyja talált egy hasonló robotot az interneten, úgyhogy elkezdtek kicsit alaposabban utána nézni. Megdöbbentek, mikor azt olvasták, hogy

a Radicon-robot a Masudaya játékgyártó cég által 1957-ben gyártott, nagyon népszerű japán játék. Ráadásul limitált példányszámban készült, ami tovább növeli az értékét.

Lee Garrett elvitte a ritka figurát a Glasgow-i McTear's Antiques & Interiors üzletbe felbecsültetni, és alig akart hinni a fülének, mikor megtudta, mennyit ér. Egy ilyen figura ugyanis tavaly áprilisban 8400 fontért (közel 4 millió forint) kelt el a cég egyik árverésén.

Mint írja a lap, Garrett megkérdezte édesanyját, hogy mit szeretne kezdeni az értékes lelettel. Az anya úgy határozott, hogy eladja a robotfigurát és a belőle befolyt összeget elosztja öt gyermeke között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×