eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"Ha rám nézel, kinyírlak"

Nem csak Kenyában vannak veszélyben a turisták, Namíbiában is előfordul, hogy fegyveres banditák rabolják ki a külföldieket. Ez történt azzal a kilenc turistával is, akiket egy szafarin rohantak le a banditák.

A támadásról két brit turista számolt be a BBC-nek. "Szétszabdalták a sátrakat, minket pedig kirángattak a szabadba. Az egyik rám üvöltött, hogy rá ne merjek pillantani, különben kinyír" - mesélte Nick Bradgate, aki a feleségével vett részt a namíbiai szafarin.

A sussexi kertépítő beszámolója szerint a támadók a levegőbe lövöldöztek, és kést szorítottak a halálra rémült külföldiek arcához. "Tudtuk, hogy nem tréfálnak. Egyszer mertem felnézni, de azonnal fejbe csaptak."

A négy támadóból egy sakkban tartotta a turistákat és helyi kísérőiket, miközben a társai villámgyorsan összeszedték a pénzt, az útleveleket, a mobiltelefonokat, a fényképezőgépeket és videó kamerákat, és eltűntek az éjszakában. Az egész támadás mindössze 25 percig tartott, a turisták pedig ott maradtak "halálra rémülve, a semmi közepén".

A namíbiai hatóságok és az utazásszervezők a hír nyilvánosságra kerülése után igyekeztek megnyugtatni a kedélyeket. Az utat szervező cég illetékese hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordítanak az ügyfelek biztonságának garantálására, ezért folyamatosan figyelik, mely országokat minősít veszélyesnek a külügyminisztérium, és a helyi képviselőikkel is rendszeresen konzultálnak, nem fenyeget-e vészhelyzet.

A namíbiai turisztikai hivatal pedig közleményben hangsúlyozta, hogy az érintett térségben szigorították a biztonsági ellenőrzést, bár az ilyen támadás "ritka és elszigetelt".

Namíbiába egyébként a brit külügyminisztérium értékelése szerint gond nélkül lehet utazni, a turistáknak leginkább a közlekedési balesetek és az ellopott útlevelek jelentenek gondot.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×