eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Mobiltelefonján nézi egy férfi, amint Donald Trump volt amerikai elnök Tucker Carlson amerikai televíziós személyiség és konzervatív kommentátor közösségi médiában elérhető műsorának ad interjút Miamiban 2023. augusztus 23-án. Donald Trump, aki a legnépszerűbb a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között, nem vett részt ezen a napon republikánus párti elnökjelöltségre pályázó politikusok első hivatalos nyilvános választási vitáján a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Donald Trump szerint ezt kellene tennie Izraelnek

Az Egyesült Államok korábbi elnöke határozott álláspontot fogalmazott meg Izrael és Irán konfliktusával kapcsolatban egy észak-karolinai kampányrendezvényen.

A republikánus politikus egy fayetteville-i rendezvényen fejtette ki véleményét, reagálva Joe Biden korábbi nyilatkozatára. A demokrata elnök arra a kérdésre válaszolt, hogy Izrael célba vehetné-e Irán atomprogramját.

A volt elnök kritizálta Biden álláspontját, miszerint Izraelnek nem kellene csapást mérnie Irán nukleáris létesítményeire. Trump szerint ez téves megközelítés, és hangsúlyozta a nukleáris fegyverek jelentette veszélyt.

A republikánus politikus határozott véleménye szerint a nukleáris létesítmények elleni csapás lenne a legfontosabb lépés. „Szerintem ezt (Biden) rosszul gondolja” – mondta Trump egy résztvevő kérdésére válaszolva.

„Nem épp ezt kellene eltalálni? Úgy értem, ez a legnagyobb kockázat, a nukleáris fegyverek”

– idézi szavait a Portfolio.

Trump szerint Biden elnöknek másképp kellett volna megközelítenie a kérdést. „Amikor feltették neki ezt a kérdést, azt kellett volna válaszolni, hogy először a nukleárisakat üssük le, a többivel pedig később foglalkozzunk – tette hozzá a volt elnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×