eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Kémkednek majd a jogsértő dohányosok ellen

Felügyelők ezrei figyelik majd a brit bárokat, éttermeket és boltokat júliustól, amikor életbe lép az a jogszabály, amely szerint tilos lesz vendéglátóhelyeken dohányozni. Az őrök lefotózhatják vagy lefilmezhetik a szabálysértőket.

A városi tanácsok megbízásából dolgozó felügyelők 50 fontos (csaknem 20 ezer forint) bírságot róhatnak ki helyben a jogszabályt megsértőkre, de nem ez az egyetlen "fegyverük" az illegálisan dohányzók ellen.

Az inkognitóban szemlélődő ellenőrök a BBC értesülései szerint filmfelvételeket és fényképeket is készíthetnek majd az emberekről, amelyeket bizonyítékként használhatnak fel.

A felügyelők egy kormány által finanszírozott képzésen vesznek majd részt. Az előzetes tervek szerint 12 ezret képeznek ki a következő hónapokban.

Az egyik oktató biztos abban, hogy az ellenőrök az első időkben elnézőbbek lesznek a szabálysértőkkel, később azonban előfordulnak majd olyan esetek, amikor be kell avatkozniuk - éppen ezért van szükség a felkészítésükre is.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot – közölte a hajótársaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

Az amerikai politika egyik örök érvényű bölcsessége, hogy az elnökjelöltek mérsékelni szokták programjukat az őszi választás előtt, azután, hogy a párton belüli előválasztáson jóval markánsabb álláspontokat fogalmaznak meg – valahogy mégis muszáj kitűnni az egymással nagyrészt egyetértő politikusok tömegéből. A jelöltek középre mozgása azzal az egyszerű okkal magyarázható, hogy az előválasztáson az inkább bal- vagy jobbra húzó szavazóbázisukat kell meggyőzniük, míg az általános választáson az ideológiai centrum és a pártfüggetlenek felé igyekeznek gesztusokat tenni az ott összeszedhető voksokért cserébe. Jóllehet a demokrata oldalon Kamala Harris nem az előválasztási győzelmének hála került fel a szavazólapra (hiszen azt a hivatalban lévő elnök, a jelöltségtől visszalépett Joe Biden nyerte), az alelnök így is számos kiigazítást tett a korábbi álláspontjait illetően. A republikánusok ezt fel is hánytorgatják neki nap mint nap, ám ettől függetlenül Donald Trumpot sem kell félteni ez ügyben, aki már-már hobbit űz abból, hogy egyik nap A-t, míg másik nap B-t mond.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×