eur:
394.73
usd:
370.79
bux:
65276.41
2024. április 23. kedd Béla
Lángokban áll egy hulladékfeldolgozó telep Gyálon 2023. március 28-án. Papírbálák gyulladtak ki, és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsílóra, melyben feldolgozásra váró műanyagdarálékot tartottak. Több ezer négyzetméteres terület áll lángokban.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hajnalra úrrá lettek az elképesztő gyáli raktártűzön, de még van munka

Kedd délután több ezer köbméter műanyag- és papírbála gyulladt ki Gyál külterületén egy hulladékfeldolgozó telepen. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét kérdeztük.

Csámpai Attila szerda reggel érdeklődésünkre elmondta, hajnalra sikerült a tűzoltóknak körülhatárolnia a tűz továbbterjedését, a végleges oltás azonban még folyamatban van. Rengeteg helyen még beizzások, kisebb égések tapasztalhatók, amik elfojtatásán továbbra is dolgoznak az egységek – tette hozzá a szóvivő.

A katasztrófavédelem munkatársa az elmúlt napon arról is beszámolt, hogy a lángok egy raktárépületre is átterjedtek. Ezzel kapcsolatban most azt mondta, hogy a 2000 négyzetméteres épület felét sikerült teljesen megóvni, illetve a másik részén is megfékezték már a tüzet, más objektumra nem terjedtek tovább a lángok.

Hozzátette: tíz város tűzoltói vonultak a helyszínre, közel száz tűzoltó dolgozott 12 vízsugárral, illetve vízágyúakkal, valamint több erőmű is segítette a szakemberek munkáját. A katasztrófavédelem folyamatosan figyelte a füst terjedését; monitoroztak, illetve méréseket végeztek, ami alapján úgy látszik, veszélyes anyag nem került a levegőbe – mondta Csámpai Attila, aki szerint

a lakosság és lakóépültek sem voltak veszélyben.

A tűzoltási munkálatok várhatóan egész délelőtt el fognak tartani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×