eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Lángokban áll egy hulladékfeldolgozó telep Gyálon 2023. március 28-án. Papírbálák gyulladtak ki, és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsílóra, melyben feldolgozásra váró műanyagdarálékot tartottak. Több ezer négyzetméteres terület áll lángokban.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hajnalra úrrá lettek az elképesztő gyáli raktártűzön, de még van munka

Kedd délután több ezer köbméter műanyag- és papírbála gyulladt ki Gyál külterületén egy hulladékfeldolgozó telepen. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét kérdeztük.

Csámpai Attila szerda reggel érdeklődésünkre elmondta, hajnalra sikerült a tűzoltóknak körülhatárolnia a tűz továbbterjedését, a végleges oltás azonban még folyamatban van. Rengeteg helyen még beizzások, kisebb égések tapasztalhatók, amik elfojtatásán továbbra is dolgoznak az egységek – tette hozzá a szóvivő.

A katasztrófavédelem munkatársa az elmúlt napon arról is beszámolt, hogy a lángok egy raktárépületre is átterjedtek. Ezzel kapcsolatban most azt mondta, hogy a 2000 négyzetméteres épület felét sikerült teljesen megóvni, illetve a másik részén is megfékezték már a tüzet, más objektumra nem terjedtek tovább a lángok.

Hozzátette: tíz város tűzoltói vonultak a helyszínre, közel száz tűzoltó dolgozott 12 vízsugárral, illetve vízágyúakkal, valamint több erőmű is segítette a szakemberek munkáját. A katasztrófavédelem folyamatosan figyelte a füst terjedését; monitoroztak, illetve méréseket végeztek, ami alapján úgy látszik, veszélyes anyag nem került a levegőbe – mondta Csámpai Attila, aki szerint

a lakosság és lakóépültek sem voltak veszélyben.

A tűzoltási munkálatok várhatóan egész délelőtt el fognak tartani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×