INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

vállalkozásfejlesztés

kkv

mentorprogram

Business meeting. Business team brainstorming about startup new project in office.

Vállalkozásfejlesztés három kattintással (x)

Támogatott tartalom

Nemzetközi szinten is egyedülálló az a hazai online vállalkozásfejlesztési megoldás, amely a magyarországi kkv-kat segíti közérthető információkkal, valamint a fejlesztési támogatások, lehetőségek felkutatásával. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által fejlesztett Vállalkozói Információs portál célja, hogy a fejlesztést fontolgató vállalkozók mindent megtaláljanak egy helyen, díjmentesen. Sőt, a projekt az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében további felhasználói funkciókkal is bővül a jövőben.

Ahhoz, hogy Magyarország gazdasági fejlettsége utolérje, majd meghaladja az uniós szintet, versenyképes vállalkozásokra van szükség, méretkategóriától függetlenül. A legtöbb mikro- és kisvállalkozás azonban híján van az erőforrásoknak és az időnek, így sokuk nem tud pályázati tanácsadót alkalmazni, pénzügyi osztályt működtetni, így elesnek a forrásoktól. Ez pedig a növekedés gátja lehet.

Számukra nyújt megoldást a www.vali.hu címen elérhető online portál, amely összegyűjti és a vállalkozásra szabottan kiválogatja a cég számára elérhető támogatásokat, pályázati felhívásokat és hitellehetőségeket. A portálon három kattintással megtalálható minden releváns információ, az oldal pedig közérthetően mutatja be a lehetőségeket. A regisztrációhoz a cégnéven kívül nincs szükség más adatra, a háttérben működő algoritmus végzi a munkát: felkutatja a személyre, cégre szabott megoldásokat.

Összhangban a gazdaságpolitikai célkitűzésekkel az elérhető információk egyszerre szolgálják a növekedésen túl az energiahatékonysági és digitális átalakulást is. A program a vállalkozásfejlesztésen belül az eszközbeszerzést, a digitális fejlesztéseket, az innovációt, a külpiacra lépést, vagy éppen az energiahatékonyságot és a munkavállalói képzést támogató uniós és hazai forráslehetőségeket tárja a vállalkozók elé. A regisztráltak a támogatott hitelprogramokról is információt kapnak, illetve megtalálják a piaci tanácsadókat is szigorú kritériumok szerint rangsorolva, valamint az új pályázati lehetőségekről és hitelkonstrukciókról e-mailben is kaphatnak tájékoztatást, így semmiről nem maradnak le. Ennek megfelelően a portálon részletes információk érhetők el a nemrég bejelentett, 700 milliárd forint keretösszeggel elindult Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramról, a Gyármentő Programról, illetve az energiaintenzív kkv-kat célzó támogatási programról.

Az oldalon általános tájékoztató tartalom is helyet kap, többek között a szakképzési, felnőttképzési lehetőségekről, vagy éppen a fenntarthatóságról. Az egyedülálló vállalkozásfejlesztési projekt uniós szinten is sikert aratott, a közelmúltban az Európai Bizottság KKV-Közgyűlésén is élenjáró megoldásnak találták, amely példaértékű lehet a többi tagállam számára. A felület folyamatos fejlesztésébe a felhasználói visszajelzéseket is beépítik, a naprakész adatok feltöltésén és az oldal működtetésén egy teljes csapat dolgozik.

A honlapot jelenleg több mint 12 ezer vállalkozás használja aktívan. Az alkalmazás a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a SEED Alapítvánnyal közösen megvalósított Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében új funkciókkal is bővül: tavasszal a Forrástérkép alkalmazás révén egy új szűrő beépítésével a konkrét céljára szabott finanszírozási ajánlathoz juthat majd a felhasználó. Vagyis például likviditásra, beruházásra, külpiacra lépéshez illő megoldást kap, hiszen a rendszert működtető algoritmus a forrásfelhasználás céljához igazítja a felkínált ajánlatokat. Nyáron pedig további fejlesztések révén a saját iparágáról, szektoráról, a hozzá hasonló vállalkozásokról is kaphat egy összehasonlítást, részletes képet az, aki regisztrál a www.vali.hu oldalon.

Nyitókép: istock/utah778
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018