eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: BKK

Újabb mérföldkő előtt a Lánchíd felújítása

Csepelen látványos munkát végeznek a híd leendő korlátain, amit a rozsda miatt újra kellett gyártatni. Hír van a korábbi ideiglenes pesti zebráról is.

Már festik a Lánchíd járdáinak korlátját és műemléki elemeit - közölte az Infostarttal a BKK. A híd a teljes átadásig viszont továbbra is munkaterület, gyalog csak a felújítás záró szakasza után, valószínűleg 2023 őszén lehet átkelni a hídon, addig viszont adott az ingyenes utazási lehetőség tömegközlekedésen a két hídfő közt.

Ami a részleteket illeti, a korlátok a rozsda miatt nem voltak menthetők, így azokat újra kellett gyártatni, kisebb, három andráskeresztet tartalmazó darabokban szerelik fel a járdákra, hogy a korlátrendszer követhesse a híd mozgását. Az acél öntvényeket előbb megtisztítják, majd 3 rétegben bevonják, biztosítva a rozsda elleni védelmet - Csepelen. Ezekre a rétegekre jön rá a kékesszürke fedőréteg, de felvitele előtt tömítik a fém alkatrészek közti csatlakozásokat, hogy ne juthasson nedvesség a szerkezetbe.

A korlátok felszerelése februárban kezdődik.

Már a díszes mellvédeket is hamarosan festik, ezeket is újra kellett gyártani - az 1914-1915-ös, meglévő fotók is segítettek ebben.

Az útpálya 18 hónap lezárás után nyitott újra decemberben a BKK, a taxik, a kerékpárok, a motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok előtt.

A hátra lévő munkák:

  • járdaburkolat elkészítése
  • hídfőhelyiségek, aluljárók befejezése
  • visszaépítik a hiányzó műemléki elemeket, az öntvény mellvédeket, konzolokat, járdakandelábereket
  • restaurálják a pályaszint alatti kőfelületeket
  • változtatható színképű díszvilágítást szerelnek fel
  • gyalogos-átkelőhelyet létesítenek a pesti hídfő északi és déli járdája között.

Részletek a lanchid.hu-n.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×