eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Galambos Erzsi: nem könnyű egy kilencvenegy éves színésznőnek megfelelő szerepet találni

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő elmondta, nem fáradt bele a munkába, és követi a fiatal színészgeneráció munkásságát.

"Szeptember 9-én játszottuk utoljára a József Attila Színházban a Mici néni két élete című darabot, és tény, hogy azóta nincs egy szerepem sem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy felhagytam a munkával" – mondta a Blikk interjújában Galambos Erzsi, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő.

Hozzátette: szívesen elvállalja a neki való szerepeket, de azt is tudja, hogy mit illik elvállalni, és mit nem. Szerinte nem könnyű kilencvenegy éves színésznőnek megfelelő szerepet találni.

Galambos Erzsi még nem fáradt bele a munkába, elmondása szerint nem tudná végleg feladni a pályát. "Akkor élek igazán, ha a színpadon vagyok, a közönség szeretete számomra felülmúlhatatlan. Erről nem lehet csak úgy lemondani. Fizikailag és szellemileg is alkalmasnak érzem magam a munkához" – mondta.

Az testi és mentális egészségét mindennapos mozgással, vásárlással tartja fenn, a piacon rengeteg szeretettel veszik őt körbe az emberek. Követi a híreket, költeményeket tanul, és a külsejére is figyelmet fordít. "Hazudnék, ha azt mondanám, boldog voltam, amikor kiderült, hogy nincs feladatom, de bárhogy is érzem magam, ezen akkor sem tudok változtatni, úgyhogy nem sajnálkozom emiatt" – mondta, majd hozzátette, hogy mindig elfoglalja magát, színházba is jár.

"Nagyon kíváncsi vagyok az új színészgenerációra. Büszkén mondhatom, hogy rengeteg tehetség van hazánkban"

– vélekedett.

A színésznő hetvenöt éves pályafutása során Kecskeméti Színház volt a legmeghatározóbb, melynek 1957-1962 között volt a tagja. "Az ott töltött időnek köszönhetem, hogy jó prózai és musicalszínésznő vált belőlem, amit aztán kamatoztatni tudtam a karrierem során" – mondta. Sok darabban több százszor játszott, a nagy színészkollégák közül szinte mindenkivel már dolgozott együtt. A Magyar Televíziónál 86 ezer méternyi anyagot forgatott, róla készült a második legtöbb felvétel. Büszke és hálás a "gyönyörűséges és teljes életéért".

Címlapról ajánljuk
Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

2023-ban országosan közel 30 százalékos forgalomcsökkenés és 8 százalék körüli nominális drágulás volt itthon az ingatlanpiacon. A drágulás azonban a magas infláció miatt közel kétszámjegyű reálár-csökkenést hozott - derült ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép összesítéséből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×