eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ új épületegységeinek ünnepélyes átadóján Zalaegerszegen 2022. október 21-én.
Nyitókép: Filep István

A honvédelmi miniszter jelentette be Palkovics László új tisztségét

Átszervezik a kedden felmentett Maróth Gáspár által vezetett haderőfejlesztési területet is.

Az erős védelmi ipar Magyarország biztonsági érdeke, hiszen a védelmi ipari beruházások stratégiai előnyt jelentenek Magyarország számára. Ez egyben a nemzetközi rendszerhez kapcsolódó nemzeti védelmi innovációs rendszer megteremtését foglalja magában - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben.

Kifejtette, a kormány szerkezeti átalakítása újabb lehetőséget kínált ezen a téren is a tárca számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül.

A társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf ismertette, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért.

A folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben.

A Honvédelmi Minisztérium köszöntettel tartozik Maróth Gáspárnak, aki kormánybiztosként, majd államtitkárként elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt években a Honvédelmi és haderőfejlesztési program megteremtéséért - tette hozzá a miniszter.

A feladatkörök átalakítása és a minisztérium munkájának racionalizálása során a Maróth Gáspár által felügyelt terület

a tárcán belül Gion Gábor stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkárhoz kerül.

A miniszter elmondta azt is, hogy Magyarországot és a magyar embereket csak jól felszerelt és jól kiképzett haderővel, valamint erős védelmi ipari háttérrel lehet megvédeni. A védelemipar egyúttal a magyar gazdaság újabb hengereként járul hozzá hazánk fejlődéséhez is - húzta alá.

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli tájékoztatójából, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter InfoRádiónak adott interjújából derült ki, hogy a kormány létrehoz egy új energetikai minisztériumot, valamint egyfajta szuperminisztériummá fejleszti a gazdaságfejesztési tárcát. Ezért számos feladatkör új helyre kerül a struktúrában, amelyben a TIM ezért megszűnik.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×