eur:
388.49
usd:
361.01
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban, az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola Dísztermében 2021. július 7-én. A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki. A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Már ügyvédként sem dolgozhat Völner Pál

A volt igazságügyi államtitkár ügyvédi státuszát inaktívra változtatták.

Nem gyakorolhatja október vége óta ügyvédi tevékenységét Völner Pál. Pedig a korrupciós botrányába belebukott volt igazságügyi államtitkár néhány hete még dolgozott – írja a hvg.hu.

Az ügyvédekre vonatkozó törvény szerint azonban a kamarai elnök köteles a felfüggesztésről dönteni, ha az ügyvéddel szemben olyan szándékos bűncselekmény miatt emelnek vádat, amelynek büntetési tétele ötévi szabadságvesztésnél súlyosabb.

Márpedig Völnerre 8 év börtönbüntetést kér az ügyészség,

emellett 25 milliós pénzbüntetést, a közügyektől 10 évre szóló, az ügyvédi tevékenységtől pedig végleges eltiltást, valamint vagyonelkobzást javasol.

Becker Tibor, az illetékes megyei ügyvédi kamara elnöke azt is elmondta, hogy Völner ellen már régebb óta folyik egy fegyelmi eljárás is. De korábbi munkakapcsolatuk miatt a területileg illetékes vezető fegyelmi biztos elfogultságot jelentett, ezért az eljárás egy másik megyénél zajlik, és a vádemelés után ezt fel is függesztik a jogerős bírósági ítéletig.

Völner Pál egyébként szabadlábon védekezhet, míg vádlott-társa, Schadl György már valószínűleg a második karácsonyt fogja letartóztatásban tölteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×