eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktorral szelfizne a legtöbb magyar fiatal

Az első szavazók 37 százaléka készítene szívesen közös képet a miniszterelnökkel. Ez derül ki abból a legutóbbi felmérésből, amelyet az Ifjúságkutató Intézet és a Társadalomkutató Kft. közösen készített.

A 18-21 évesek huszonhárom százaléka Novák Katalin köztársasági elnökkel fényképezkedne, míg tizenhat százalékuk Karácsony Gergellyel készítene közös fotókat. A felmérésről beszámoló magyarnemzet.hu azt is megírja, hogy a főpolgármester után, 12 százalékkal Márki-Zay Péter áll. Ugyanakkor a fiatalok 10-10 százaléka szerepelne szívesen egy képen Dúró Dórával, Toroczkai Lászlóval és Fekete-Győr Andrással. A Gyurcsány házaspárt pedig 9 százalék választaná "szelfi-társnak".

A netes újság arról is beszámol: a felmérés szerint a szimpátia mellett az ismertség is sokat számított, amikor a fiatalok arra válaszoltak, hogy kivel fotózkodnának szívesen. A legkevésbé Tóth Bertalan MSZP-társelnök ismert, róla mondták a legtöbben, hogy nem ismerik (43 százalék), de az első szavazók mintegy harmada számára Donáth Anna, Kunhalmi Ágnes és Toroczkai László neve sem cseng ismerősen, sőt Fekete-Győr András korábbi Momentum-elnök is ismeretlen a fiatalok bő negyede (27 százaléka) számára.

A szimpátia listán leghátul Márki-Zay Péter végzett, akiről a megkérdezettek háromnegyede (72 százalék) mondta azt, hogy nem szeretne vele egy fényképen szerepelni.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×