eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergelyt is felhívta az ál-Klicsko

Több nyugat-európai polgármestert is felhívott valaki, aki Vitalij Klicskónak, Kijev polgármesterének adta ki magát. Az illető Karácsony Gergelynél is próbálkozott. A főpolgármester azt írta, hogy az esetről hivatalosan is tájékoztatja a magyar titkosszolgálatokat felügyelő minisztert.

A főpolgármester a Facebookon azt írta: olyasvalaki kereste, aki „pontosan úgy nézett ki és beszélt”, mint Klicsko. Hozzátette: nem volt okuk a gyanura, mert a videohívásra a megkeresés egy a kijevi főpolgármesteri hivatal domainjét használó e-mail címről érkezett, és korábban is kapcsolatban voltak a kijevi polgármesteri hivatal munkatársaival. Azt írta: noha a hívás nagy részében releváns, az Ukrajna elleni háborúval és menekültválsággal kapcsolatos beszélgetés folyt, a hívás végéhez közeledve több furcsa, gyanút keltően provokatív jellegű kérdés is elhangzott, ami miatt a hívást a tervezetnél jóval korábban be is fejezte.

Karácsony hozzátette: egyeztettek a kijevi hivatallal, akik megerősítették, hogy csalás történt.

Közölte: minderről hivatalosan tájékoztatja a magyar titkosszolgálatokat felügyelő minisztert, és felkérem a Főpolgármesteri Kabinet Városdiplomáciai Csoportját, hogy az Ukrán Nagykövetséggel, a magyar nemzetbiztonsági szervekkel és a többi érintett európai nagyvárossal egyeztetett módon tárja fel a csalás részleteit.

Az igazi Vitalij Klicskóval pedig hamarosan videóhívás keretében egyeztet a főpolgármester.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×