INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

szilágyi liliána

becsületsértés

bíróság

szilágyi zoltán

Szilágyi Liliána a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 23-án.

Nem békül Szilágyi Liliána és az apja

Infostart

Szilágyi Zoltán becsületsértésért perelte be a lányát, amiért ő azt állította, apja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. A békítő meghallgatáson arról kérdezték őket, látnak-e reményt arra, hogy kibéküljenek. Mivel nem, az ügy továbbmegy a bíróságra.

A bíróság pénteken meghallgatta az apját testi, lelki és szexuális bántalmazással vádoló Szilágyi Liliánát és az apát, Szilágyi Zoltánt is, aki becsületsértésért perelte be a lányát. Ez egy úgynevezett békítő meghallgatás volt, amin a két felet arról kérdezték, látnak-e reményt arra, hogy kibéküljenek. Ha nem, az ügyből ilyen esetekben bírósági tárgyalás lesz – írja a Telex.

Apa és lánya több év után a bíróság folyosóján találkozott először, ahol köszönés nélkül mentek el egymás mellett, a rövid meghallgatás viszont zárt ajtók mögött zajlott. A bíróság ilyenkor megkérdezi a feleket, hogy ki akarnak-e békülni, és becsületsértéssel vádolt oldalt is arról, hogy bocsánatot kér-e a kijelentéseiért.

Szilágyi Zoltán önmagát képviselte a meghallgatáson, de sem előtte, sem utána nem akart a lapnak nyilatkozni. Szilágyi Liliána a meghallgatás előtt a többi között úgy fogalmazott:

„majd biztos bocsánatot fogok kérni a húsz évig tartó bántalmazássorozatért”,

illetve hogy ő nem akar békülni. Így a becsületsértési ügyből per lesz, tehát „tárgyalásra utalják”.

Szilágyi Liliána arról is beszélt, nem akar hallgatni, és már várta a pillanatot, hogy találkozzon az apjával, hogy hat év után a szemébe nézzen. Arra a kérdésre, hogy mivel tudja bizonyítani az igazát az ügyben, ügyvédjével, Nemes Lászlóval együtt úgy feleltek, ezt nem a sajtóban akarják kommunikálni, ez majd a tárgyalásokon kiderül.

Ezek után viszont felmerül a kérdés, ha állítása szerint több bizonyíték is van a kezében, akkor ő maga miért nem jelentette fel az apját. Úgy válaszolt, azért nem akart feljelentést tenni, mert régóta kereste a segítséget az igazságszolgáltatásban, de az „az ilyen fajta ügyekben még nagyon gyerekcipőben jár”, mert az „elvett gyerekkort” egy több évig húzódó per végi ítélet sem tudja visszaadni. Másrészt azt is gondolja, hogy lelkileg az segítene rajta, ha nem kellene folyamatosan találkoznia az apjával. „Normális esetben a bántalmazót a bántalmazottjával nem egészséges összeengedni” – mondta.

A pénteki meghallgatás után Szilágyi Liliána és ügyvédje újabb idézést kapott: Szilágyi Zoltán másodszor is becsületsértéssel jelentette fel a lányát, most az áprilisi Szavakon túl című interjújában elhangzott kijelentései miatt.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018