eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Szilágyi Liliána a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nem békül Szilágyi Liliána és az apja

Szilágyi Zoltán becsületsértésért perelte be a lányát, amiért ő azt állította, apja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. A békítő meghallgatáson arról kérdezték őket, látnak-e reményt arra, hogy kibéküljenek. Mivel nem, az ügy továbbmegy a bíróságra.

A bíróság pénteken meghallgatta az apját testi, lelki és szexuális bántalmazással vádoló Szilágyi Liliánát és az apát, Szilágyi Zoltánt is, aki becsületsértésért perelte be a lányát. Ez egy úgynevezett békítő meghallgatás volt, amin a két felet arról kérdezték, látnak-e reményt arra, hogy kibéküljenek. Ha nem, az ügyből ilyen esetekben bírósági tárgyalás lesz – írja a Telex.

Apa és lánya több év után a bíróság folyosóján találkozott először, ahol köszönés nélkül mentek el egymás mellett, a rövid meghallgatás viszont zárt ajtók mögött zajlott. A bíróság ilyenkor megkérdezi a feleket, hogy ki akarnak-e békülni, és becsületsértéssel vádolt oldalt is arról, hogy bocsánatot kér-e a kijelentéseiért.

Szilágyi Zoltán önmagát képviselte a meghallgatáson, de sem előtte, sem utána nem akart a lapnak nyilatkozni. Szilágyi Liliána a meghallgatás előtt a többi között úgy fogalmazott:

„majd biztos bocsánatot fogok kérni a húsz évig tartó bántalmazássorozatért”,

illetve hogy ő nem akar békülni. Így a becsületsértési ügyből per lesz, tehát „tárgyalásra utalják”.

Szilágyi Liliána arról is beszélt, nem akar hallgatni, és már várta a pillanatot, hogy találkozzon az apjával, hogy hat év után a szemébe nézzen. Arra a kérdésre, hogy mivel tudja bizonyítani az igazát az ügyben, ügyvédjével, Nemes Lászlóval együtt úgy feleltek, ezt nem a sajtóban akarják kommunikálni, ez majd a tárgyalásokon kiderül.

Ezek után viszont felmerül a kérdés, ha állítása szerint több bizonyíték is van a kezében, akkor ő maga miért nem jelentette fel az apját. Úgy válaszolt, azért nem akart feljelentést tenni, mert régóta kereste a segítséget az igazságszolgáltatásban, de az „az ilyen fajta ügyekben még nagyon gyerekcipőben jár”, mert az „elvett gyerekkort” egy több évig húzódó per végi ítélet sem tudja visszaadni. Másrészt azt is gondolja, hogy lelkileg az segítene rajta, ha nem kellene folyamatosan találkoznia az apjával. „Normális esetben a bántalmazót a bántalmazottjával nem egészséges összeengedni” – mondta.

A pénteki meghallgatás után Szilágyi Liliána és ügyvédje újabb idézést kapott: Szilágyi Zoltán másodszor is becsületsértéssel jelentette fel a lányát, most az áprilisi Szavakon túl című interjújában elhangzott kijelentései miatt.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×