eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szilágyi Liliána a riói nyári olimpia női 200 méteres pillangóúszásának elődöntője után a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 9-én. Szilágyi a tizedik helyen zárt.
Nyitókép: MTI/EPA/Esteban Biba

Felkavaró vallomást tett Szilágyi Liliána a bíróságon

Szilágyi Zoltán becsületsértésért perelte be lányát, Szilágyi Liliánát, aki tavaly év végén a nagy nyilvánosság előtt vádolta meg szexuális zaklatással az elismert ügyvédet, korábbi olimpikon úszó édesapját.

Szilágyi Liliána apja saját magát képviseli a pénteken kezdődött tárgyaláson. Mint közölte, a becsületét szeretné helyreállítani. A férfi kérvényezte, hogy a per zárt ajtók mögött, a sajtó kizárásával történjen, ám Szilágyi Liliána védője szerint közérdekű ügyről van szó, ráadásul maga Szilágyi Zoltán indította a pert. A bíró egyetértett a védővel, így a per nyilvánosan zajlik.

Az Eb-ezüstérmes úszó a tárgyaláson vallomást tett, és részleteiben beszélt arról, szerinte az apja miket tett vele. A vallomására az apja végig értetlenkedő vagy mosolygó arccal reagált. Szilágyi Liliána szerint szerint mindaz, amit eddig nyilatkozott a nyilvánosságban az ügyéről, „csak nagyon kis szelete” a történteknek – írja a Telex.

Állítása szerint két-három éves volt, amikor az apja először ütötte meg őt a hátán. Elmondása szerint olyan is volt, hogy addig tartotta őt a víz alatt, amíg el nem kezdett ernyedni – erre úgy emlékszik, halálfélelme volt. „2005-ben elkezdte vizsgálgatni, nőiességemben változom-e, nő-e a cicim vagy a szeméremszőrzetem... Ránézett, kommentálta, volt, hogy megfogta, de ez már inkább a későbbiekben volt” – vallotta mások mellett.

A bíró ezután megkérdezte, apja milyen módokon bántalmazta őt fizikailag, mire úgy válaszolt:

„hajtépés, ökölütés, hasba rúgás, fojtogatás, falra feltolás”.

Ezektől viszont állítása szerint védeni akarta a húgát, hogy minderről ne is tudjon. Most már viszont ezt kicsit bánja, mert „nem lát tisztán a húgom”. Azt is közölte, hogy miután elkezdett úszni, és valami az apjának nem tetszett, már nem őt, hanem az anyját verte meg, mert a fizikai bántalmazásokat más is látta volna rajta fürdőruhában – olvasható a tudósításban.

Szilágyi Liliána arra is kitért, hogy 2009-ben jött meg először a menstruációja, ezt megpróbálta titokban tartani, mert állítása szerint apja mindig azt mondta neki, attól hisztis lesz. Úgy emlékszik, apja az első menstruációjából vattával mintát vett, majd azt valahova eltette.

Elhangozott továbbá, hogy az anyja és az apja nem aludtak együtt, de ő maga idősebb koráig együtt aludt az apjával egy franciaágyban, aki abban többször átölelte őt, és tízéves lehetett, amikor:

„arra keltem fel, a megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik”

– fogalmazott.

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×