eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem nyomoznak Szilágyi Liliána ügyében

A rendőrség szerint az úszó nem tett vallomást.

Szilágyi Liliána tavaly év végén beszélt először arról, hogy az édesapja, Szilágyi Zoltán éveken át súlyosan bántalmazta őt és anyját is. A Magyar Úszó Szövetség külön vizsgálóbizottságának megállapítása szerint megfelelnek a valóságnak a sportolói kijelentései, ezért Szilágyi Zoltánt nemkívánatos személynek nyilvánította a rendezvényein.

Az rtl.hu arról érdeklődött, hogy indult-e büntetőeljárás az ügyben. A BRFK válasza szerint indult vizsgálat, de már lezárták.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította” – közölték.

Szilágyi Liliána nem kívánt nyilatkozni. Jogi képviselőjének helyettese annyit közölt, hogy az úszó nem kapott három idézést.

Közösségi oldalán a sportoló pénteken azt írta, a folyamatban lévő ügyben igyekszik csak akkor megszólalni, ha ténylegesen van mondanivalója.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×