eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin
High angle view of a Bus cockpit
Nyitókép: gerenme/Getty Images

Incidens egy szegedi buszon: állítólag a sofőr ledobott egy utast is

A szemtanúk állítása szerint a helyi járaton egy jegy nélküli utast lelökött a buszvezető, majd száguldani kezdett.

Vasárnap délben Szegeden a Kisteleki utcai megállóban szállt fel a 90-es buszra a fiatal férfi, akihez a következő megállónál a sofőr odament, és ledobta a buszról – mondta az InfoRádiónak a busszal utazó egyik utas.

A gyermekével utazó szemtanú, aki bejelentést is tett a történtekkel kapcsolatban, arra lett figyelmes, hogy a buszvezető elkapta hátulról vagy oldalról a fiút, és már le is lökte a gyereket a buszról. A nő megkérdezte tőle, hogy miért szállította le a fiút a buszról, mire a tanú állítása szerint azt felelte, hogy azért, mert koldul. A nő állítása szerint ez nem volt igaz, és amikor ezzel szembesítette a sofőrt, állítólag azt mondta, a fiúnak nincs jegye, bérlete, és nem az első ajtón szállt föl. "Erre mondtam neki, hogy honnan tudja, hogy nincsen jegye vagy bérlete, amikor nem szólította föl, és ha ez így is lenne, akkor is fel kellett volna szólítania, nem elkapni és lelökdösni" – mondta a szemtanú.

A sofőr a nő visszaemlékezése szerint ezután visszaült a fülkéjébe, a fiatal férfi pedig visszaszállt a buszra, és a vezető olyan nagy gázadással indult, hogy az utasok eldőltek, elborultak. Többen is kiabáltak, hogy lassítson, mert balesetet fog okozni, de a szemtanú szerint továbbra is padlógázzal hajtott tovább. Végül a szegedi Cserepes sor megállónál tudott leszállni a nő kislányával a buszról.

Az InfoRádió megkereste a Volánbuszt. A cég azt válaszolta, az esettel kapcsolatban több bejelentést is kapott, a busztársaság vizsgálatot indított, bővebb tájékoztatást csak annak lezárása után tud adni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×