eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban, az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola Dísztermében 2021. július 7-én. A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki. A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Névnapi ajándéknak nevezték a Völner Pálnak adott kenőpénzt

Újabb részleteket közölt a 444.hu a Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és társai ellen folytatott nyomozásban készült állítólagos iratokból.

A portál által bemutatott telefonleirat alapján 2021. július 13-án hárommillió forint készpénzt vett át Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium akkori államtitkára a minisztérium Nádor utcai épületénél Schadl Györgytől, aki a feltételezett hangfelvétel szövege szerint ebédelni hívta a politikust, de a tárca épülete előtt akart vele találkozni arra hivatkozva, hogy névnapi ajándékot ad neki. Schadl György – a cikk szerint – meg is jelent a minisztériumnál, és átadott Völner Pálnak egy papírzacskót, aki berakta az autója csomagtartójába.

Amennyiben az iratok valósak, a nyomozóhatóság gyanúja szerint ez volt az utolsó, 21. alkalom, amikor a végrehajtói kar elnöke vesztegetési pénzt adott át az államtitkárnak. Az első pénzátadás 2018. május 22-én történt. Az ügyészség gyanúja szerint Völner Pál rendszeres fizetség fejében vállalta, hogy bizonyos ügyekben Schadl György kérésének megfelelően fog eljárni. Ezek a kérések részben végrehajtói pályázatokra, kinevezésekre vonatkoztak, mivel az államtitkár 2019 augusztusától tavaly októberig miniszteri biztosként felelt a területért.

Az állítólagos lehallgatási feljegyzések és az ügyészségi dokumentumok alapján Schadl György a végrehajtástól független ügyekben is megkereste Völner Pált. Segítséget kért például egy oktatási projekt és egy energiatermelési pályázat ügyében is, hogy az illetékes tárcáknál járjon el, és ezt a cikkben hivatkozott lehallgatási jegyzőkönyvek szerint meg is tette.

Mint ismert, Völner Pál mentelmi jogát hivatali vesztegetés elfogadása miatt kérte ki Polt Péter legfőbb ügyész, mert a megalapozott gyanú szerint a politikus hosszú időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×